Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Οι μελωδίες των χρωμάτων την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο

"Είναι η ζωή μας... καμωμένη με χρώματα!! !!!...
Σα βγήκε και ζέστανε ο ήλιος ...., στάλαξαν τα πινέλα... οι νότες!!!
Και κάναν οι νότες... μελωδία!!!
Είναι η πιο αρμονική σύνθεση...
της αγάπης και του έρωτα!!!!
της χαράς και της λύπης ...!!
της γης και του ουρανού!!! "Γνωρίζετε ότι το κάθε χρώμα επηρεάζει την διάθεσή μας, αποκαλύπτει μέρος του χαρακτήρα μας και διαμορφώνει ανάλογα την ποιότητα της ζωής μας; Γνωρίζετε ότι το κάθε χρώμα έχει την δική του δόνηση και εκφράζει διαφορετικά συναισθήματα; Αν δεν το γνωρίζετε… ανακαλύψτε μέσα από τον «μαγικό» κόσμο των χρωμάτων, την κρυφή ψυχολογική ερμηνεία και τον συμβολισμό του κάθε χρώματος μέσα από το πρίσμα της ηχητικών δονήσεων της μουσικής. 

Η Συναυλία «Οι ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» θα σας ταξιδέψουν στον κόσμο των ήχων και των χρωμάτων με τραγούδια που χρησιμοποιούν οι στιχουργοί τα χρώματα για να συμβολίσουν τα συναισθήματα τους, τις σκέψεις τους, τη ψυχική τους διάθεση. Σε αυτή την προσπάθεια η μελοποίηση των «χρωματισμένων» στίχων βοηθάει ακόμη περισσότερο σε αυτή την μετάδοση των νοημάτων και συναισθημάτων του στιχουργού. Συνθέτες, όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, Σταμάτης Κραουνάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Απόστολος Καλδάρας, Θηβαίος, Μίκης Θεοδωράκης και άλλοι πολλοί δημιούργησαν «χρωματισμένα» τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα παρουσιαστεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:30 στην ΑΙΘ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ (ΩΔΕΙΟ) . Το πρόγραμμα καλύπτει το ελληνικό τραγούδι από 1945 έως το 2018, ( Δυο Πράσινα μάτια, Πήρα από τη νιότη χρώματα, Γαλάζια γράμματα, Χρώματα και Αρώματα, Χρυσοπράσινο φύλλο, Κόκκινα γυαλιά, Κόκκινο γαρύφαλλο, Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια σου, Μαύρη πεταλούδα κ.α.) . Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Χορωδία «Ευμουσία» του Συνδέσμου Διαδόσεως Καλών Τεχνών σε δίφωνες- τρίφωνες και τετράφωνες διασκευές από το Θανάση Παπαθανασίου που επιμελήθηκε σε συνεργασία με την Ελένη Περπιράκη να διασκευάσουν και εναρμονίσουν για τη Χορωδία. 
Η Χορωδία συνοδεύεται από 7μελη ορχήστρα: Ειρήνη Συσκάκη στο βιολί, Σπύρος Ξενιτόπουλος στο ακορντεόν, Δημήτρης Καζιάλες στην ακουστική κιθάρα, Χρυσός Καβούνης στην ηλεκτρική κιθάρα, Χριστόφορος Πιτσιδήμος στα ντρας , Γιάννης Χριστοδουλάκης στο μπάσο και Ελένη Τζιράκη /Ελένη Περπιράκη στο πιάνο. 
Τη συναυλία υποστηρίζει ως συνδιοργανωτής η Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου που μαζί με το Σύνδεσμος Διαδόσεως Καλών Τεχνών Ρεθύμνου σας προσκαλούν στη συναυλία «Οι ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» στις 29 Οκτωβρίου 2018.

MOYΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΛΕΝΗ ΠΕΡΠΙΡΑΚΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι μελωδίες των χρωμάτων την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο
ΑΠΟΨΕΙΣ Προστασία πρώτης κατοικίας:- Αλά κάρτ ευαισθησία της ΝΔ - Αποκατάσταση του στήθους Προστασία πρώτης κατοικίας: Παντού υπάρχει ένας μύθος Η αλά κάρτ κοινωνική ευαισθησία της ΝΔ Νέα σελίδα στην αποκατάσταση του στήθους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει - Στον Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία - Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει στη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Στον αμερικανικό Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία της Κρήτης Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Grand Resort

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ