Τσιμέντα Τιτάν: Μετά από 116 χρόνια πάει την έδρα από την Αθήνα στις Βρυξέλλες - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Τσιμέντα Τιτάν: Μετά από 116 χρόνια πάει την έδρα από την Αθήνα στις Βρυξέλλες


Στην λίστα των ιστορικών εταιρειών που αποφασίζουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό προστίθεται και ο Όμιλος Τιτάν. Η τσιμεντοβιομηχανία με ιστορία 116 προχωρά σε αυτή την κίνηση κυρίως για να βρει πρόσβαση σε φθηνό χρήμα (σ.σ. που ήδη έχουν αρκετοί ανταγωνιστές της) που θα την βοηθήσει να μπορεί να πρωταγωνιστεί στην αγορά του τσιμέντου για αρκετές δεκαετίες ακόμη.
Συγκεκριμένα στην χθεσινή ανακοίνωση για εισαγωγή των μετοχών της Titan Cement International στα Euronext Βρυξελλών και Παρισίων η εταιρεία αναφέρει ότι "η καταστατική έδρα της TITAN Cement International είναι το Βέλγιο, μία χώρα που βρίσκεται στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η διοίκηση της θα ασκείται από την Κύπρο, χώρα στην οποία ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ έχει πολύχρονη παρουσία και εμπειρία".
Από την παραπάνω κίνηση - όπως έγινε άλλωστε και στις περιπττώσεις των εταιρειών ΦΑΓΕ, Coca Cola 3E και Viohalco - όπως αναφέρει η διοίκηση της Τιτάν, δεν θα επηρεαστεί η παρουσία της στην Ελλάδα. "Η παρουσία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα θα παραμείνει αμετάβλητη με δεδομένη την διατήρηση της τοπικής παραγωγής, των επενδύσεων στις δραστηριότητες και το ανθρώπινο δυναμικό του στην χώρα, της συνεχούς συνεισφοράς του στην τοπική οικονομία και κοινωνία, όπως και μέσω της δευτερογενούς διαπραγμάτευσης της ΤΙΤΑΝ στο Χρηματιστήριο Αθηνών".
Για να έχουμε μία εικόνα της διεθνοποίησης του Τιτάνα αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1/5 των εργαζομένων του ( 1.142 από τους συνολικά 5.432) απασχολείται στην Ελλάδα ενώ στην χώρα μας διαθέτει 3 από τα συνολικά 14 εργοστάσια τσιμέντου που έχει αναπτύξει σε 10 χώρες. Τελευταία κίνηση που πραγματοποίησε μέσω εξαγοράς ήταν αυτή στην γειτονική Τουρκία που ενίσχυσε σημαντικά την παραγωγική παρουσία της.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ
Η A.E. Τσιμέντων TITAN είναι πολυεθνική παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 1902 και εισήχθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών 10 χρόνια αργότερα, το 1912. Διαθέτει 13 εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου, εκ των οποίων 3 βρίσκονται στην Ελλάδα, 2 στις ΗΠΑ (Βιρτζίνια και Φλόριντα), 5 στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Κόσοβο και ΠΓΔΜ) και 3 στην Ανατολική Μεσόγειο (Αίγυπτο και Τουρκία). Επιπλέον διαθέτει 25 σταθμούς διακίνησης, 126 μονάδες έτοιμου σκυροδέματος, 64 λατομεία, 3 μονάδες άλεσης, 9 μονάδες παραγωγής τσιμεντόλιθων, 9 μονάδες επεξεργασίας ιπτάμενης τέφρας, 1 μονάδα παραγωγής ξηρών κονιαμάτων και 1 μονάδα παραγωγής απορριματογενούς δευτερογενούς καυσίμου.
Το 2014 η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ είχε κύκλο εργασιών €3.158 δις και καθαρά κέρδη €316,9 εκατ. Η εταιρία συμμετέχει ενεργά σε Ελληνικές, αλλά και διεθνείς πρωτοβουλίες για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και είναι μέλος των CSR Europe, WBSCD και CS
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ