Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

Όλα έτοιμα απο τους διοργανωτές για το Κρητικό γλέντι του 15 Αύγουστου στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Όλα είναι έτοιμα για το καθιερωμένο μεγάλο πανηγύρι - κρητικό γλέντι που πραγματοποιήτε κάθε χρόνο στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας.
Οι εργασίες καλλωπισμού του πανέμορφου φυσικού χώρου της κάτω Βρύσης έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες, ενώ οι διοργανωτές ( πολιτιστικός σύλλογος και κάτοικοι του χωριού ) όλοι μαζί σαν ομάδα είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν τον κόσμο ο οποίος θα ανηφορίσει στο Παρασπόρι απο νωρίς το πρωί στην θεία λειτουργία και έπειτα στο μοναδικό κρητικό γλέντι που ξεκινά απο το μεσημέρι .

Ένα πάντρεμα ήχων και γεύσεων θα ξαναστηθεί στην κάτω βρύση στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας με εκλεκτούς Κρητικούς καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν μουσικά το γλέντι


Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές πόσο σημαντικές είναι οι προσφορές των πολιτιστικών συλλόγων στην σημερινή κοινωνία.
Οι δράσεις πολιτισμού που πραγματοποιούν συμβάλουν στην διατήρηση αξιών, και την ανάδειξη εθίμων.
Σήμερα παραπάνω απο οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή του παρελθόντος οι πολιτιστικοί σύλλογοι σαν χαμαιλέοντες αλλάζουν και προσαρμόζονται κλέβοντας ρόλους απο την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιώντας δράσεις ανάδειξης της περιοχής που εκπροσωπούν, με καθαρισμούς αιμοδοσίες, φυτεύσεις δέντρων, εκδρομές και πολλά άλλα.

  Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για την πολυδιάστατη δράση του πολιτιστικού συλλόγου Παρασπορίου στον δήμο Σητείας, ένα χωριό 60 κατοίκων που σμίγει κάθε χρόνο 1.000 Ανθρώπους στην χάρη της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο.
Ευτύχησα ( Αντώνης Γενναράκης ) να βρεθώ στο παραδοσιακό πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου το 2017 και να ζήσω απο κοντά μαζί με τους διοργανωτές, οι οποίοι θεσμικά είναι τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, αλλά πρακτικά και ουσιαστικά είναι ολάκερο το χωριό.

Γνώρισα την αγωνία τους απο τις προηγούμενες ημέρες και συμμετείχα όσο μπορούσα στον παλμό τους την ημέρα του γλεντιού αλλά και τις επόμενες ημέρες που τη ροή του αίματος ακόμα δεν είχε χάσει ακόμα την ένταση του.

Δείτε εδώ το γλέντι του Δεκαπενταύγουστου του 2017Έτοιμοι οι Κρητικοί καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν το παραδοσιακό πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου 2018 και οι οποίοι είναι

Με Παραδοσιακή Κρητική και Στειακή μουσική  το συγκρότημα των : Σπυριδάκη Μιχάλη (λύρα - ασκομαντούρα), Βασιλάκη Κωνσταντίνου (λαούτο), Λιναρδάκη Γιάννη (λαούτο).
Μαζί τους ο Μανώλης Μοσχάκης στο βιολί.
Παραδοσιακοί χοροί απο το λύκειο Ελληνίδων, και βέβαια η καθιερωμένη έκθεση τοπικών προιόντων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ Οι αρμοί της (α)διάκριτης εξουσίας- Αλά κάρτ ευαισθησία της ΝΔ - Αποκατάσταση του στήθους Προστασία πρώτης κατοικίας: Παντού υπάρχει ένας μύθος Η αλά κάρτ κοινωνική ευαισθησία της ΝΔ Νέα σελίδα στην αποκατάσταση του στήθους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει - Στον Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία - Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει στη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Στον αμερικανικό Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία της Κρήτης Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Grand Resort

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ