Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Αποκόρωνα Χανίων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Αποκόρωνα Χανίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις δύο μετά το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στον Αποκόρωνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει κάψει κυρίως δασικές εκτάσεις και κατευθύνεται προς το χωριό Βρύσες, όπου έχει κάψει σπίτια.
Οι φλόγες έχουν πλησιάσει μέχρι και αυλές σπιτιών και είναι ορατές σε πολύ μεγάλη έκταση.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 20 οχήματα με 44 άνδρες πεζοπόρα τμήματα που ενισχύονται από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη.
Λόγω της κατάστασης οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.
Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε τμήμα της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης, όπου σχηματίστηκαν ουρές οχημάτων, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου Αποκορώνου, το ΕΚΑΒ και υγειονομικές μονάδες σε Χανιά και Ρέθυμνο.


Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και εθελοντές, ενώ τη μάχη με τις φλόγες δίνουν και κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.
Οι φλόγες έχουν πλησιάσει στα σπίτια και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποια έχουν καεί. Σε ένα μέρος των Βρυσών έχει ζητηθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική.
Δεν απειλούνται άλλα χωριά μέχρι στιγμής από τη φωτιά, αλλά από τον Άγιο Φανούριο μέχρι τις Βρύσες το πευκοδάσος έχει αποτεφρωθεί.

Οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους είναι εγκλωβισμένοι στο ύψος των Αγίων Πάντων αφού λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία. 


Τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς Ρέθυμνο, θα πρέπει να μετακινούνται μέσω Καλυβών, Βάμου, Καλαμιτσίου και να βγαίνουν Γεωργιούπολη και το αντίστοιχο όσα μετακινούνται από Ρέθυμνο για να βγουν Καλάμι, θα πρέπει να ακολουθούν την ίδια διαδρομή.
Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αποκορώνου.
Ιδιαίτερα, σε επιφυλακή είναι η υπηρεσία ύδρευσης που εδρεύει στο Βάμο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στην υδροδότηση.

Post Top Ad

.............