Νέα μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11 χθες βράδυ, στις Μάλες Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Νέα μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11 χθες βράδυ, στις Μάλες Ιεράπετρας


Ο νομός Λασιθίου δοκιμάζεται για ακόμη μία φορά. Επί ποδός βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τη νέα μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 11 χθες βράδυ, στις Μάλες Ιεράπετρας. Στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα με 46 άνδρες, τρεις ομάδες πεζοπόρου καθώς και τρεις υδροφόρες του Δήμου ενώ, νωρίς το πρωί, σηκώθηκε και το ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.
Τους συναδέλφους τους στην Ιεράπετρα, ενισχύουν από το πρωί, δύο τμήματα πεζοπόρου από την ΠΥ Ηρακλείου και ένα της 3ης ΕΜΑΚ.


Με εντολή του Δημάρχου Σητείας Θοδωρή Πατεράκη, γίνεται μια αποτύπωση της καταστροφής, που κατά τον ίδιο προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι και όχι από βραχυκύκλωμα όπως αρχικά διεφάνη. 

Πάνω από 2.500-3000 ελαιόδεντρα κατά το δήμαρχο Σητείας έχουν καεί στα χωριά Τουρτούλια, Συκιάς και Μαρωνιάς ενώ η φωτιά κινήθηκε σε ένα μήκος πάνω από 10 χλμ.

Καταστροφική η φωτιά στη Σητεία

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και σήμερα σε όλη την Κρήτη δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής όμως οι άνδρες δίνουν νέα μάχη με τις φλόγες μετά τη μεγάλη φωτιά στα Αχλάδια Σητείας που έκαψε χιλιάδες στρέμματα γης και είναι σε ύφεση, με συνεχείς όμως αναζωπυρώσεις. Πυροσβέστες έμειναν στην περιοχή καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, και συνεχίζουν να βρίσκονται στην περιοχή.

Ζημιές υπέστησαν δύο αγροικίες, κάηκε μεγάλη έκταση χορολιβαδικής έκτασης, ελιές, και πολλά μελίσσια, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο αντιδήμαρχος Σητείας Νίκος Κοζιράκης.

ΕKRITI.GR

Post Top Ad

.............