Ο Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στη Φοινικιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Ο Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στη Φοινικιά

Η προστασία και το έμπρακτο ενδιαφέρον για τα παιδιά, κρίνει τις αξίες και την ποιότητα μιας κοινωνίας, το πολιτικό και πολιτιστικό της επίπεδο.
Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά το διάστημα των χρόνων αυτών, με την πολυμέτωπη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τα κοινωνικά προβλήματα έχουν καθοριστικές επιπτώσεις και στις παιδικές ηλικίες. Φτώχεια, ανεργία, καθημερινό άγχος, αγώνας επιβίωσης για χιλιάδες οικογένειες, δημιουργούν δυσμενές περιβάλλον αντιστοίχως και στα παιδιά.Το σπουδαίο έργο των Παιδικών Χωριών SOS είναι αναγνωρισμένο από χρόνια. Αποτελεί πια σταθερό θεμέλιο των κοινωνικών δομών της χώρας μας. Κι έχει καθοριστική συμβολή στην διαμόρφωση του μέλλοντος για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς προσφέρει: αγάπη, σεβασμό, προστασία, επαρκή εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη. Στις επιτεύγματά τους ανήκουν και τα προγράμματα πρόληψης, που έχουν στόχο την ενίσχυση οικογενειών για την αποφυγή της εγκατάλειψης των παιδιών.
H δράση των Παιδικών Χωριών SOS βασίζεται στην στήριξη της κοινωνίας, στους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Και είναι ιδιαίτερο γεγονός ότι το εθελοντικό ενδιαφέρον προσφοράς από συμπολίτες μας συνεχίζεται αμείωτο και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.


Τα εγκαίνια του πρώτου Παιδικού Χωριού SOS στην Κρήτη, είναι η αφετηρία μιας ακόμη ουσιαστικής διαδρομής, αυτή την φορά στο νησί μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η
αποστολή του χώρου αυτού θα εκπληρωθεί πλήρως. Ο Δήμος Ηρακλείου, με τις κοινωνικές του Υπηρεσίες, θα προσφέρει πάντα την έμπρακτη συνεργασία του.
Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα, και καλή πορεία.

Post Top Ad

.............