Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση για τον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση για τον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Κρήτης

Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση για τον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Κρήτης που έγινε την Κυριακή 24 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο των ΑΤΕΙ Κρήτης “ Μάρκος Καραναστάσης”. Οι επισκέπτες οι γονείς και οι μαθητές παρακολούθησαν και θαύμασαν από κοντά τις δημιουργικές προσπάθειες των παιδιών σε μια εκδήλωση γιορτής για την ρομποτική.


Το θέμα της φετινής πρόκλησης του παγκόσμιου οργανισμού ρομποτικής WRO ήταν η κατασκευή ρομπότ που θα βοηθάει στη μείωση της σπατάλης των τροφίμων. Αφού 800 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από την πείνα και επιπλέον το ένα τρίτο από την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων δεν καταναλώνεται και καταλήγει στα απορρίμματα. Τα ρομπότ είχαν αποστολή να ταξινομούν τρόφιμα λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση και την ημερομηνία λήξης τους και στη συνέχεια να τα μεταφέρουν σε περιοχές που να καταναλώνονται ή να επεξεργάζονται αντί να πετιούνται.


Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα 12 ομάδες του Ηρακλείου προκρίθηκαν για τον Πανελλήνιο τελικό που θα γίνει στην Αθήνα , μία από την Σητεία και μια από την Ιεράπετρα.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με πολλά δρώμενα και παρουσιάσεις με πιο σημαντική στιγμή η παρουσίαση από το Πολυτεχνείο Κρήτης και την ομάδα ΚΟΥΡΗΤΕΣ των ρομπότ που έχουν κατασκευάσει παίζοντας ποδόσφαιρο και κάνοντας δια δραστικά παιχνίδια με τα παιδιά. Γονείς και επισκέπτες έκαναν ερωτήσεις στα ρομπότ και αυτά τους απαντούσαν και εκτελούσαν ό,τι τους ζητούσαν. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έκανε μια παρουσία και έδωσε μια άλλη άποψη για την σημασία της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα παιδιά.
Επίσης οι βιομηχανίες αγροτικών μηχανημάτων ¨Μινώταυρος” και “ MINOS NIK” και άλλοι βιοτέχνες , έφεραν μηχανήματα συναρμολογημένα αλλά και κομμάτια μηχανημάτων όπου έδειχναν την διαδικασία κατασκευής ενός μηχανήματοςΑναλυτικά


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ REGULAR ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ MINDSTORM EV3
1η ΘΕΣΗ: StableBots της σχολής stABLE
2η ΘΕΣΗ ΟΥΡΑΝΟΣ Ανεξάρτητη ομάδα
3η ΘΕΣΗ ROBOT - FIGHTERS της σχολής Robotic & Science Academy

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ REGULAR ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ MINDSTORM EV3
1η ΘΕΣΗ: Mindstorms της σχολής Robotic & Science Academy
2η ΘΕΣΗ EduRobots της σχολής Edu Robots Ιεράπετρας
2η ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ 1 του 1ου Γυμνασίου Σητείας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
RainBow Team της εταιρίας Πλαστικά Κρήτης
Robot Plastics της εταιρίας Πλαστικά Κρήτης
HappyBots E.N.A της εταιρίας Πλαστικά Κρήτης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
RoboNagers της εταιρίας Πλαστικά Κρήτης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN WeDo
ΥΔΡΟ-ROBOTS σχολής Robotic & Science Academy

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ REGULAR WeDo
1η ΘΕΣΗ: FRUIT BOTS σχολής Robotic & Science Academy
2η ΘΕΣΗ; FOOD COLLECTORS σχολής Robotic & Science Academy
3η ΘΕΣΗ: FOOD BOTS σχολής Robotic & Science Academy


Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO Hellas, τον ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και το ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ. Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ. Επιστημονική στήριξη: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε.Β.Ε ΣΥΝ.ΚΑΤ. ΝΕΡΟ ΖΑΡΟΣ FRESH SNACK ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Post Top Ad

.............