Η Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την γενοκτονία των Ποντίων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Η Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την γενοκτονία των Ποντίων

Ο Ποντιακός Ελληνισμός με την τρισχιλιόχρονη παρουσία στις πατρογονικές του εστίες, υπέστη, τον 20ό αιώνα, τις συνέπειες του βίαιου εκριζωμού, μέσα σε ένα ευρύτερο σχέδιο της Τουρκικής πολιτικής για αφανισμό κάθε άλλης εθνότητας στην γεωγραφική περιοχή δράσεως των δυνάμεων του Κεμάλ (κατά τα έτη, κυρίως, 1919-1923).
Οι ωμότητες της Γενοκτονίας αυτής, με τους χιλιάδες νεκρούς, τις, επί δεκαετίες, δραματικές συνθήκες ζωής, για όσους επέζησαν, αποτελούν πάντα μια ανοιχτή πληγή στην ιστορική μας Μνήμη.


Σε μια εποχή γενικευμένης κρίσεως των αξιών, κι επικίνδυνων γεωπολιτικών αμφισβητήσεων από τα γειτονικά μας κράτη, είναι αναγκαία η γνώση και η αυτοσυνειδησία της πορείας μας ως λαού μέσα στον χρόνο: με τα επιτεύγματα, τα σφάλματα, και τις εθνικές καταστροφές που βιώσαμε. Η επίγνωση αυτή, διαμορφώνει τα όρια της ευθύνης μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας
Τιμούμε την Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. Το κορυφαίο αυτό ιστορικό γεγονός πρέπει να λειτουργεί πάντα διδακτικά για μας: ως κίνητρο ομοψυχίας και συνένωσης δυνάμεων.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............