Παρουσιάζεται το βιβλίο του Ευάγγελου Ρούσσου 49+10 ΧΑΪΚΟΥ την Τετάρτη 23 Μαΐου στην Αθήνα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Ευάγγελου Ρούσσου 49+10 ΧΑΪΚΟΥ την Τετάρτη 23 Μαΐου στην Αθήνα

49+10 ΧΑΪΚΟΥ, του Ευάγγελου Ρούσσου – Στην Αθήνα
Παρουσίαση βιβλίου
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, στις 19:30
Πολυχώρος 24γράμματα, ΧαλάνδριΑπό τα Χανιά στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ποίηση του Ευάγγελου Ρούσσου. Οι εκδόσεις 24γράμματα μας ζήτησαν να παρουσιάσουν το βιβλίο στην Αθήνα και εμείς από την πλευρά μας δεν είχαμε κανέναν λόγο για να αρνηθούμε την πρόσκληση.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Ρούσσου, «49+10 ΧΑΪΚΟΥ«, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, θα γίνει στον πολυχώρο των εκδόσεων 24γράμματα (Χαλάνδρι, Πεντέλης 77, 1ος όροφος, εμπορικό κέντρο Ερμείον), την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, στις 19:30.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για το βιβλίο: ο ποιητής Γιώργος Πρίμπας και ο Ευάγγελος Ρούσσος.


«Αυτό το λίγο που το καθιστά περισσότερο»
Αυτή η φράση του Ρόμπερτ Μπράουνινγκ συμπυκνώνει ίσως με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφική διάσταση που αποπνέουν τα ποιήματα του Ευάγγελου Ρούσσου. Τα «49+10 ΧΑΪΚΟΥ» είναι ένας κήπος ανθισμένος που περιμένει τον αναγνώστη τους για να τον ταξιδέψει σε μια χώρα ξεχασμένη. Και αυτή δεν είναι η Ιαπωνία, μα δεν πρόκειται – για την ώρα – να σας την αποκαλύψω! Μπορεί ο ποιητής να πατά αυστηρά πάνω στα χνάρια της ιαπωνικής ποιητικής παράδοσης – που έχει και πολλά κοινά με την αντίστοιχη παράδοση της Κρήτης – έχει κάνει κτήμα του όμως τη ρήση του Μάτσουο Μπασό: «Μάθε τους κανόνες και μετά ξέχασέ τους». Χρήστος Τσαντής

Ο Ευάγγελος Ρούσσος γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη. Σπούδασε και δίδαξε τη στρατιωτική τέχνη. Ζει με την οικογένεια του στα Χανιά όπου ερμηνεύει τους καιρούς του πλάθοντας λέξεις και εικόνες.

Post Top Ad

.............