Συνεχίζεται ο 16ος Κύκλος Παιδαγωγικών Συναντήσεων με θέμα «Θέατρο στην εκπαίδευση ή Εκπαίδευση στο θέατρο» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Συνεχίζεται ο 16ος Κύκλος Παιδαγωγικών Συναντήσεων με θέμα «Θέατρο στην εκπαίδευση ή Εκπαίδευση στο θέατρο»


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου ‘’ Νίκος Καζαντζάκης ΄΄ σε  συνεργασία με  την  Ανώτερη Σχολή Θεάτρου Νότος και τον συντονισμό της ομάδας «Νηπιαγωγώντας» του Συλλόγου μας  συνεχίζουν   την υλοποίηση του 16ου Κύκλου Παιδαγωγικών Συναντήσεων με  θέμα «Θέατρο στην εκπαίδευση ή Εκπαίδευση στο θέατρο».
      Το  σεμινάριο  είναι  δωρεάν  για  όλους  τους  εκπαιδευτικούς και  θα δοθεί  βεβαίωση  συμμετοχής στο τέλος του σεμιναριακού κύκλου.ΧΡΟΝΟΣ  και  ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Παρασκευή  20  Απριλίου 6 – 9 μ.μ  και Σάββατο 21 Απριλίου  10 π.μ.  – 1 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου: 6 ώρες.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 17Ο  Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.
Διδάσκων: Γιωργής Τσαμπουράκης

Θεματική  Ενότητα.
Δομές παιχνιδιού: θεωρία και πράξη
Διδάσκων: Γιωργής Τσαμπουράκης, Ηθοποιός, καλλιτεχνικός διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Θεάτρου Νότος
Πώς γίνεται κάποιος κύριος των χειρονομιών του, των σωματικών του εκφράσεων; Πώς οι ψυχικές καταστάσεις μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο; Πώς αποφεύγεται ο αυτοματισμός; Μέσα από δομές παιχνιδιού, μάθε να βλέπεις, να αισθάνεσαι. Γνώρισε τη «δραματική» συμπεριφορά. Συνειδητοποίησε τη δημιουργικότητα. Για να είναι ο δάσκαλος ικανός να αποκτήσει ευθύνη και γνώση του εσωτερικού του κόσμου για να μπορεί να τον εκφράσει. Γιατί απώτερος στόχος είναι η ομαδικότητα και η επικοινωνία.ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ - ΕΜΨΥΧΩΤΗΣ
Γιωργής Τσαμπουράκης. Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1974. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Lilo Bauer, Peter Rain, ΘωμάΜοσχόπουλο, Λυδία Κονιόρδου, Anatoli Vasilief. Έχει λάβει μέρος στα έργα: Μπεντ σκην. Γ. Θεοδοσιάδης, Άλλοι άνθρωποι (Βραβείο ερμηνείας), Ο ελαφοβασιλιάς σκην. Θ. Μοσχόπουλος.
Το αίμα που μαράθηκε σκην. Γ. Σαχίνης, Οιδίποδας, σκην. Α. Κράλλη, Ορέστεια, σκην. Λ. Θάνος, Φύλλα από γυαλί σκην. Β. Γεωργιάδου, Βασιλιάς Ληρ και Ο θάνατος του Δαντόν σκην. Σ. Λιβαθινός, Ερωτόκριτος σκην. Γ. Χατζάκης, Mon Petit Prince σκην. Δ. Μπογδάνος.   
             Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στα έργα: Πέρσες σκην. Λ. Κονιόρδου, Καλιγούλας σκην. Γ. Σαχίνης, Ο Βασιλικός σκην. Σ. Ευαγγελάτος, Οδύσσεια (συμπαραγωγή με το Piccolo Teatro di Milano) σκην. Robert Wilson. Είναι ιδρυτής και σκηνοθέτης της εταιρείας θεάτρου «Ίμερος» και καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Ανώτερης Σχολής Θεάτρου Νότος στο Ηράκλειο Κρήτης. Συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και στην ταινία της Ελένης Αλεξανδράκη Ο αρσιβαρίστας και ο άγγελος.

 Αγαπητοί  συνάδελφοι,
 με  αίσθημα ευθύνης απέναντι σε  όλους  εσάς,  ο  Σύλλογος  μας  συνεχίζει τον  επιτυχημένο θεσμό  των  Κύκλων  Παιδαγωγικών  Συναντήσεων  που  ο  ίδιος  καθιέρωσε και λειτουργεί υποστηρικτικά στο δύσκολο έργο μας. Συνεχίζουμε……...


Συνεχίζεται ο  16ος Κύκλος Παιδαγωγικών Συναντήσεων με  θέμα «Θέατρο στην εκπαίδευση ή Εκπαίδευση στο θέατρο»

Post Top Ad

.............