Κυκλοφόρησε το βιβλίο ( Οδηγός μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Κυκλοφόρησε το βιβλίο ( Οδηγός μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας )

Μια αξιόλογη έκδοση βγήκε στον δρόμο... της γνώσης, της γεύσης και της διατήρησης της παράδοσης με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου "ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ" , με συνταγές από 77 πολιτιστικούς συλλόγους, αντίστοιχων χωριών της Κρήτης, αλλά και συνταγές από την Αδελφότητα Αετόπετρας Δωδώνης Ηπείρου και από τον Σύλλογο Επαγγελματιών & Εμπόρων Σίφνου.


Όπως αλιεύσαμε απο το site http://www.kriti-mou.gr η αξία του βιβλίου αυτού, έγκειται στο γεγονός, ότι οι συνταγές που περιέχει, δεν είναι συνταγές που μπορεί εύκολα ο καθένας να βρει. Είναι συνταγές τοπικές και ιδιαίτερες, όπως ακριβώς τις παρασκευάζουν οι γυναίκες του κάθε χωριού, με μυστικά που έφτασαν στο σήμερα μέσα από το μακρινό χτες....
Συνταγές, που η καταγραφή τους ήταν αναγκαία, μιας και κινδύνευαν να χαθούν με το πέρασμα του χρόνου, ενώ πλέον θα μπορούν να μεταφερθούν ατόφιες στις επόμενες γενιές και να παραμείνε ζωντανή και αναλλοίωτη η διατροφική παράδοση του τόπου μας. 
Όλες αυτές οι συνταγές παρουσιάστηκαν διαδοχικά στα 6 μέχρι σήμερα, άκρως επιτυχημένα ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!
Η κ. Λένα Ηγουμενάκη, υπεύθυνη διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής, αναφέρει χρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο τύπου: 
"Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, από το 2013 στο ετήσιο αντάμωμα των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, καταγράφει παλιές επιτυχημένες συνταγές, συνταγές που τις συνοδεύουν ήθη και έθιμα καθώς και ιστορικά, πολιτισμικά και λαογραφικά στοιχεία, συνταγές που διασώθηκαν στο πέρασμα των αιώνων από γενιά σε γενιά.
H κουζίνα είναι πολιτισμός, κάθε τόπος, κάθε χωριό έχει το δικό του γευστικό πολιτισμό και πρώτες ύλες... γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις, ήθη κι έθιμα που «ζεσταίνουν» την καρδιά, αρώματα ξεχωριστά, μοσχοβολιστές εικόνες, χρώματα που αναδύουν μια παιδικότητα, συναισθήματα με ήχους...
Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, από όλη την Κρήτη, είναι ένα βιβλίο γραμμένο από πολλά και άξια χέρια, από νοικοκυρές της κρητικής υπαίθρου, με γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, μνήμες για πρόσωπα που με αγνά και φρέσκα υλικά και πολύ αγάπη τους παρασκεύαζαν το καθημερινό φαγητό, μνήμες που θέλεις να μοιραστείς και να παραδώσεις στις επόμενες γενιές, κυρίως στα παιδιά μας , τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό μας και τις ρίζες του.
Ευχαριστούμε θερμά τους 77 Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς που μας ενεπιστεύθηκαν τις συνταγές του τόπου τους,
την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη, τους αρωγούς για την πολύτιμη προσφορά τους
• Κρητικός Φούρνος - Γεύσεις,
• Μελισσοκομική Εταιρεία «Αττική – Αλέξανδρος Πίττας Α.Ε.Β.Ε»
• Αφοί Κασσάκη - Παραδοσιακά Κρητικά Αλλαντικά,
• Νηπιαγωγείο - Βρεφονηπιακός Σταθμός "Τα Μελισσάκια",
• Γαλακτοκομικά-Τυροκομικά Προϊόντα "Σταματογιώργης",
• Οινοποιείο Στραταριδάκη,
• Tsigenis Woodcraft.
Την Όλγα Δοκιανάκη, τον Τίτο Κοκολάκη, τον Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη, την Πόπη Πετρομιχελάκη και τον Θέμο Ρήγα για τη συμβολή τους στον "Οδηγό Μαγειρικής".
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους εθελοντές που εργάστηκαν για την έκδοση του Οδηγού Μαγειρικής
• Οργάνωση, συντονισμός και επιμέλεια έκδοσης: Λένα Ηγουμενάκη
• Επιμέλεια συνταγών: Ντίνα Νικολάου - Chef
• Σχεδιασμός εξωφύλλου, λογότυπου : Κάλλια Πλατύρραχου - Αρχιτέκτων Μηχανικός
• Σχεδιασμός έκδοσης : Λιόνα Ζαχαριάδου, Ρένα Χατζηανέστη
• Φιλολογική επιμέλεια: Χρύσα Ηγουμενάκη - Φιλόλογος, Μαρία Λιναρίτη - Φιλόλογος
• Φωτογραφική επιμέλεια: Ιωάννα Τσουκιά
Παρουσιάσεις θα γίνουν σε όλους τους νομούς της Κρήτης αλλά και στην Αθήνα, τιμή μας και χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστείτε.
Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716
email: info@fekk.gr και lena.igou@hotmail.
~~~~~~~~~~~~~
Αξίζει να σημειωθει, ότι τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής να διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην
  κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............