Εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου αύριο Τετάρτη 21 Μαρτίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου αύριο Τετάρτη 21 Μαρτίου

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου διοργανώνει και σας προσκαλεί στην παρουσίαση του παραμυθιού της Βαγγελιώς Καρακατσάνη “Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι” την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στις 19:30’μ.μ. στο χώρο του ΚΨΥ Ρεθύμνου (Δημοκρατίας 24). Την εικονογράφηση του παραμυθιού έχουν επιμεληθεί η Άννα και ο Σταύρος, μέλη της ομάδας Ζωγραφικής της Κλινικής Ψυχικής Υγείας “Άγιος Χαράλαμπος”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Θεατρικό αναλόγιο από την θεατρική ομάδα “Α.Ψ.Ε.Ν.Τ.Η” (Από Ψυχής Εθελοντής Νέος Τώρα Ηθοποιός) του ΚΨΥ Ρεθύμνου.
Ομιλίες από τον Αντώνη Λιοδάκη, Ψυχίατρο – Διευθυντή του ΚΨΥ Ρεθύμνου,
τον Γιώργο Τσαντιράκη – Ψυχολόγο και τη συγγραφέα.


Λίγα λόγια για το παραμύθι
Το παραμύθι «Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι» εστιάζει στα διαχρονικά μηνύματα της αγάπης, της κατανόησης, της ισότητας και της ενσυναίσθησης. Αποτελεί ένα άριστο εργαλείο ψυχοθεραπείας καθώς επενεργεί στην υγιή διαπαιδαγώγηση μικρών και μεγάλων.
Το άτακτο αστεράκι μιλά μέσα από την καρδιά του και μεταμορφώνεται άλλοτε σε κίσσα, για να επικοινωνήσει με τους άλλους κι άλλοτε σε τίγρη που όλοι την φοβούνται, εκτός από ένα μικρό παιδί…

Ποιος άλλος άλλωστε έχει την τόλμη και την αφοβία να πλησιάσει μια τίγρη;
Οι μικροί μας φίλοι θα ταυτιστούν αμέσως με το άτακτο αστεράκι. Θα μάθουν μέσα από τις περιπέτειές του να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους, το φόβο και το θυμό, την απόγνωση και απογοήτευση και θα αναζητήσουν μαζί με την οικογένεια τους λύση στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Τα μεγάλα παιδιά από την άλλη, και ιδιαίτερα εκείνοι που πλήττονται από την κρίση, η μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή του κόσμου και ειδικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα τοποθετήσουν στη θέση της μάγισσας το πρόβλημα που τους έχει σοκάρει ή τους ταλανίζει για πολύ καιρό και θα αναζητήσουν πλάι στο μικρό μας ήρωα διέξοδο.

Είσοδος Ελεύθερη
Εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου αύριο Τετάρτη 21 Μαρτίου

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ