Θερμό χειροκρότημα για την Όπερα «Suor Angelica» του Puccini από το κοινό στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Θερμό χειροκρότημα για την Όπερα «Suor Angelica» του Puccini από το κοινό στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών


Το θερμό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε τον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, αλλά και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στη γενική πρόβα, κέρδισαν οι συντελεστές της όπερας «Suor Angelica» του Giacomo Puccini, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου.Την παράσταση ανέβασε με ελληνικούς υπέρτιτλους, η Minotaur Opera σε σκηνοθεσία και κουστούμια της Aylin Bozok και μουσική διεύθυνση-πιάνο του Ηρακλειώτη πιανίστα και μαέστρου Μιχάλη Αγγελάκη, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.
Ο ναός του Αγίου Πέτρου αποδείχθηκε ιδανικό σκηνικό για την τραγική ιστορία της «Suor Angelica», η οποία υπό τους ήχους του Puccini, όπως τους απέδωσε στο πιάνο ο Μιχάλης Αγγελάκης, συγκίνησε τους θεατές.
Μετά το πέρας της παράστασης, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η επιτυχία της εκδήλωσης αποδεικνύει ότι στην πόλη μας υπάρχει κοινό που διψά για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι καθήκον μας να τους τις προσφέρουμε και με αυτόν τον τρόπο να προσελκύσουμε επισκέπτες στο Ηράκλειο, ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες .
Η όπερα «Suor Angelica» και συνολικά το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου είναι τέτοιες εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους συντελεστές, όσο και σε όσους μοχθούν για τη διοργάνωσή τους».
Τραγούδησαν:
Suor Angelica: Becca Marriott
Zia Principessa: Marianne Vidal
Suor Genovieffa: Clara Fournillier
La Badessa: Sarah Denbee
La Zelatrice: Anna Lawrence
Maestra delle Novizie: Alexandra Long
Suor Infermiera: Rebecca Moulton
Suor Dolcina: Olivia Moss
Conversa 1 / Cercatrice 1: Ingunn Hrafnkelsdottir
Conversa 2/ Cercatrice 2: Tina Gelnere
Suor Osmina/una Novizia: Marjorie Klespitz

Το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο με ρεσιτάλ από τον διεθνούς φήμης πιανίστα Martino Tirimo.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............