Ενεργή συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην Ετήσια Συνέλευση του Eurocities - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Ενεργή συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην Ετήσια Συνέλευση του Eurocities

Στην ετήσια γενική συνέλευση του Eurocities, του πανευρωπαϊκού δίκτυο των μεγάλων πόλεων που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας από 15 έως 17 Νοεμβρίου συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου.
Θέμα των εργασιών της τριήμερης συνέλευσης αποτέλεσε η "κυκλική οικονομία" και οι στρατηγικές για την εφαρμογή της από τις Δημοτικές αρχές, με παραδείγματα και προτάσεις από όλο το κόσμο.


Το Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, ο οποίος μίλησε κατά τη διάρκεια της ολομέλειας παρουσιάζοντας το σχέδιο του Δήμου για την απόκτηση νέας ταυτότητας και για μια πόλη πιο φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Στη Σλοβενική πρωτεύουσα ο κ. Garancini είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Πρόεδρο του Eurocities και Δήμαρχο της Γάνδης, κ. Daniel Termont, με τον οικοδεσπότη Δήμαρχο της Λιουμπλιάνα κ. Zoran Jankovic, καθώς και με τον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Janez Potocnik.


Ο Πρόεδρος του Eurocities κ. Termont, αφού συνεχάρη το Ηράκλειο για την πρόσφατη διάκριση που έλαβε με την απονομή του τίτλου για τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο προορισμό στην Ευρώπη, πρότεινε στην πόλη μια πιο ενεργή συμμετοχή στις Επιτροπές Πολιτισμού & Τουρισμού και Κοινωνίας της Πληροφόρησης του Δικτύου.
Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση αποτέλεσε και την ευκαιρία για συνομιλίες και επαφές με τις άλλες δυο ευρωπαϊκές πόλεις με τις οποίες αποφασίστηκε η εμβάθυνση των σχέσεων με την υπογραφή το 2018 πρωτοκόλλων συνεργασίας η εάν δυνατόν και αδελφοποίησης, το Στρασβούργο στη Γαλλία (κυρίως σε θέματα που αφορούν τη μετανάστευση, το πολιτισμό και το τουρισμό) και την ιστορική Πρωτεύουσα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Σαράγιεβο.
Από την Ελλάδα, εκτός του Ηρακλείου, στην Γενική συνέλευση του Eurocities, συμμετείχαν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.
Η επόμενη Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί στο Εδιμβούργο της Σκωτίας την περίοδο 28-30/11/2018 με θέμα "Δημιουργικές και Ανταγωνιστικές Πόλεις".

Post Top Ad

.............