Σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο η παρουσίαση της μουσειοσκευής «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων. Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο η παρουσίαση της μουσειοσκευής «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων. Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» δημιούργησε τη μουσειοσκευή με τίτλο «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων. Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Πρόκειται για ένα σύνολο κινητού δανειστικού υλικού που πηγάζει από τις θεματικές της μουσειακής συλλογής της Οικίας – Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου. Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας έχουν τη δυνατότητα να τη δανειστούν και να την αξιοποιήσουν.

Με εποπτικό (αντίγραφα αντικειμένων και ιστορικών πηγών, χρονογραμμή/ιστοριογραμμή, επιτραπέζιο παιχνίδι) και έντυπο υλικό (οδηγό εκπαιδευτικού με προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα) «ταξιδεύει» το μουσείο στο σχολείο. Στοχεύει στη διευκόλυνση μαθητών και εκπαιδευτικών των οποίων η πρόσβαση στο συγκεκριμένο μουσείο είναι δύσκολη, αλλά και στην προετοιμασία μαθητών για επικείμενη επίσκεψη.
Το υλικό της μουσειοσκευής απευθύνεται σε μαθητές της Στ΄ τάξης Δημοτικού, Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου. Για την καλύτερη εφαρμογή του έργου προβλέπεται η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που θα παραλάβουν το υλικό πριν το εφαρμόσουν στην τάξη, έτσι ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή του με την εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων.
Η ομάδα σχεδιασμού της μουσειοσκευής απαρτίζεται από τους Χαρά Ανδρεάδου, Σχολική Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης, Μαρία Δρακάκη, Σχολική Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνο Μανωλάκη, εκπαιδευτικό, Ρία Μαρκουλάκη,  Μουσειοπαιδαγωγό, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη της εμψύχωσης των εργαστηρίων για τους εκπαιδευτικούς.
Το Ίδρυμα με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Κρήτης παρουσιάζει το έργο στην εκπαιδευτική κοινότητα των Περ. Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τηΔευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:00, στο «Πειραματικό Θέατρο» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου(Λεωφόρος Νικολάου Πλαστήρα) και την οποία θα συντονίζει η κ. Βατσάκη Αργυρώ, ιστορικός του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο αξιοποίησης των περιεχομένων της μουσειοσκευής από τους δημιουργούς της για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περ. Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου που θα θελήσουν να την αξιοποιήσουν και οι οποίοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στον σύνδεσμο:
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.


Post Top Ad

.............