Κάνουν γκάλοπ σην εθνική οδό για να βάλουν διόδια στον ΒΟΑΚ - σε ποιες ερωτήσεις απαντούν οι Κρητικοί - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Κάνουν γκάλοπ σην εθνική οδό για να βάλουν διόδια στον ΒΟΑΚ - σε ποιες ερωτήσεις απαντούν οι Κρητικοί

Το θέμα της τοποθέτησης διοδίων κατά μήκος του ΒΟΑΚ φαίνεται πως είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο πλέον εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση και το Υπουργείο, ακόμα κι αν δίνονται διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πληρώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, από το γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε.
Ακροάτρια του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ το πρωί κατήγγειλε ότι αστυνομικός μαζί με υπαλλήλους του Υπουργείου Μεταφορών, σταματούν τους οδηγούς λίγο πριν το Μπαλί και τους κάνουν μια σειρά ερωτήσεων.

«Πρώτα με σταμάτησε ο αστυνομικός και  μετά ήρθαν 4-5 νεαροί φορώντας διακριτικά του Υπουργείου και ξεκίνησαν τις ερωτήσεις. Πιάστηκα εξ' απήνης από τον βομβαρδισμό των ερωτήσεων  που μου έκαναν. Κάνω αυτή την διαδρομή καθημερινά και είναι η πρώτη φορά που με σταματούν» ανέφερε η ακροάτρια.
Η πρώτη ερώτηση της έρευνας ήταν από πού έρχομαι, η δεύτερη που πάω, η τρίτη γιατί πάω εκεί που πάω, η τέταρτη αν δέχθηκα τηλέφωνο από κάποια εταιρεία με ανάλογες ερωτήσεις και τελευταία ερώτηση... τι μισθό παίρνω!
"Στην τελευταία ερώτηση εκνευρίστηκα πάρα πολύ", λέει η γυναίκα. Και σηκώθηκα και έφυγα, αφού πρώτα τους ρώτησα και εγώ με την σειρά μου αν τις ερωτήσεις τις κάνουν για να φέρουν διόδια στην Κρήτη. Ένας από αυτούς μου απάντησε "ναι" και έφυγα θυμωμένη. Με τον τρόπο τους με έκαναν να νιώθω ότι είμαι χαζή, ότι τρώω όπως λέμε κουτόχορτο".
«Είναι απαράδεκτοί αν σκέφτονται να κάνουν κάτι τέτοιο στην Κρήτη. Ας φτιάξουν πρώτα τον δρόμο που είναι χάλια και βλέπουμε, τόσα χρήματα πληρώνουμε από τους φόρους μας για ένα κράτος που δεν υπάρχει. Οι Κρητικοί θα ξεσηκωθούμε δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα», ολοκληρώνει οργισμένη η ακρόατρια.
Πριν από το σημερινό γκάλοπ, 1.700 Κρητικοί είχαν ήδη δεχθεί μέσα στο καλοκαίρι τηλεφώνημα από την εταιρεία δημοσκοπήσεων ProRata και ρωτήθηκαν για το κατά πόσο αισθάνονται ασφάλεια στον σημερινό, κακοσυντηρημένο κεντρικό οδικό άξονα του νησιού. Τα συναισθήματα φόβος, λύπη και ανασφάλεια για τον ΒΟΑΚ ήταν αυτά που κυριάρχησαν στο τηλεφωνικό γκάλοπ σε μεγαλύτερο ποσοστό.
Η δημοσκόπηση εισήλθε ακόμα και στο θέμα του αντιτίμου των διοδίων, ερευνώντας και πόσο θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν οι Κρητικοί για να απολαύσουν ασφάλεια και ταχύτητα στο οδικό τους δίκτυο με μέγιστο αντίτιμο να υπολογίζεται το 2,20 και 2,60 ευρώ ή 1,90 και 2,40 ευρώ.
Ασχετα πάντως από το τι λένε οι δημοσκοπήσεις, σε επίπεδο επίσημων ανακοινώσεων ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλά σταθερά για έργο χωρίς διόδια, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με ρήτρα διαθεσιμότητας. 
www.ekriti.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............