Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα "Δουλεία, δουλειά, εργασία και έργο" από τον ερευνητή κ. Νίκο Λυγερό - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα "Δουλεία, δουλειά, εργασία και έργο" από τον ερευνητή κ. Νίκο Λυγερό

Μια διαφορετική διάλεξη είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει χθες το προσωπικό του Δήμου Χερσονήσου. «Δουλεία, δουλειά, εργασία και έργο» ήταν το θέμα που πραγματεύτηκε ο γνωστός ερευνητής, κ. Νίκος Λυγερός. Απευθύνοντας μια σειρά από ερωτήματα προκειμένου να ξετυλίξει τους συλλογισμούς του και χρησιμοποιώντας αρχές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και στρατηγικής, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον το κοινού μέχρι το τέλος της χειμαρρώδους ομιλίας του.


«Μια εργασία που δεν παράγει έργο είναι δουλειά. Το έργο δεν έχει καθημερινότητα, ενώ η δουλειά έχει. Το έργο παράγει μια χρονική διαφοροποίηση και διαμορφώνει την πραγματικότητα… εάν παράγοντας έργο δεν αλλάζουμε τη ζωή μας είναι πρόβλημα, όμως γίνεται μεγαλύτερο όταν δεν αλλάζουμε - με το έργο – τη ζωή των άλλων. Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται για τον εαυτό τους και άνθρωποι που εργάζονται για τους άλλους. Έχει σημασία να δούμε τις ανθρώπινες σχέσεις για να παράγουμε έργο. Μερικοί λένε «εργασία» και εννοούν «μισθοδοσία». Πόσοι από εμάς μπαίνουν σε ένα εργασιακό χώρο για να τον αλλάξουν/να τον διατηρήσουν/να τον σπαταλήσουν;» αποτελούν κάποιες χαρακτηριστικές αποστροφές του λόγου του.
Ιδιαίτερα προβληματισμένος από τη δυνατότητα για διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων που πρόσφερε ο κ. Λυγερός, δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μαστοράκης. «Δεν πρέπει να υπάρχουν στεγανά στον τρόπο σκέψης μας. Ας προσπαθήσουμε, καθένας για τον εαυτό του, να απαντήσουμε σε κάποια από τα ερωτήματα που τέθηκαν και ας αναθεωρήσουμε αντιλήψεις και καταστάσεις.»


Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της πρώην αγγλικανικής εκκλησίας (πρώην αμερικάνικη βάση Γουρνών) παραβρέθηκαν και οι κκ. Κώστας Παρλαμάς, αντιδήμαρχος Διοικητικών Θεμάτων, Πρωτογενούς Τομέα, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Δέσποινα Πλευράκη, πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου.

Post Top Ad

.............