Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Κοκκίνη Χάνι και Βαθειανό Κάμπο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Κοκκίνη Χάνι και Βαθειανό Κάμπο

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού που πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής σε δύο οικισμούς του Δήμου Χερσονήσου, πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης. Περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ (1.950.000 ευρώ) εξασφαλίστηκαν από το Περιφερειακό Πρόγραμμα για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση του δικτύου διανομής πόσιμου ύδατος στους οικισμούς Κοκκίνη Χάνι και Βαθειανό Κάμπο του Δήμου Χερσονήσου».


Με το έργο προβλέπεται να κατασκευαστούν 32.325 μέτρα αγωγών ύδρευσης σε όλη την έκταση των δύο οικισμών, καθώς και οι απαραίτητες συσκευές ελέγχου και ασφαλούς λειτουργίας του δικτύου αλλά και οι ιδιωτικές παροχές των καταναλωτών.
«Η ΔΕΥΑΧ συνεργάζεται εποικοδομητικά με το Δήμο Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να θωρακίσει με τις απαραίτητες υποδομές ύδρευσης την περιοχή αρμοδιότητάς της, με σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας στη χρήση των υδάτινων πόρων και την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και καλής ποιότητας πόσιμου νερού σε όλους τους καταναλωτές της» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, κ. Νίκος Αργυράκης.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για εμάς η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», είναι η αρχή για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, καθώς το δίκτυο ύδρευσης είναι απαρχαιωμένο με συνεχείς διαρροές και συχνές βλάβες» αναφέρει ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαστοράκης.
Ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Χερσονήσου ευχαριστούν την Περιφέρεια Κρήτης και τη Διαχειριστική Αρχή για την ένταξη και χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κρήτης 2014 – 2020 [Άξονας Προτεραιότητας 2 «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη», Δράση 6.b.4 «Υποδομές ορθολογικής διαχείρισης υδατικών πόρων (πόσιμο νερό)»] της πράξης “Αντικατάσταση του δικτύου διανομής πόσιμου ύδατος στους οικισμούς Κοκκίνη Χάνι και Βαθειανό Κάμπο του Δήμου Χερσονήσου”.

Post Top Ad

.............