Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη ελέγχου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου από το Δήμο Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη ελέγχου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου από το Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στη Λότζια, η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης ελέγχου της φέρουσας ικανότητας και ενίσχυσης (εφόσον απαιτηθεί) για το συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου. Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, με τον εκπρόσωπο της εταιρίας.


Το σχολικό συγκρότημα είναι επιφανείας 2.580m2 και σε αυτό στεγάζονται το 53ο Δημοτικό, το 54ο Δημοτικό, το 1ο Ειδικό Δημοτικό και το 2ο Νηπιαγωγείο.
Η προεκτιμώμενη αμοιβή της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 224.425,85 € (με τον ΦΠΑ), με τελικό ποσό σύμβασης μετά την έκπτωση τις 55.040,70 €. Η μελέτη περιλαμβάνει αποτύπωση του φέροντος οργανισμού, προσδιορισμό της ποιότητας των δομικών υλικών και μελέτη ενίσχυσης του κτιριακού συγκροτήματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Η χρηματοδότηση της μελέτης θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία μελετήθηκε από τον Πάτροκλο Καραντινό, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα, την χρονική περίοδο 1932-1938. Θεωρείται δε μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ως ένα από τα δύο σπουδαιότερα έργα του Καραντινού στο Ηράκλειο.


«Ο έλεγχος του συγκροτήματος αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στο οποίο η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε με το δεδομένο ότι η ασφάλεια των μαθητών και η αναβάθμιση της σχολικής στέγης αποτελεί μία από τις προτεραιότητές της» επεσήμανε μεταξύ άλλων
ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφερόμενος στον επικείμενο έλεγχο του ιστορικού σχολικού συγκροτήματος της πόλης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ