Μουσική παράσταση απο τον Κύπριο Μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Α. Αρτέμη αύριο Σάββατο στο Ηράκλειο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Μουσική παράσταση απο τον Κύπριο Μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Α. Αρτέμη αύριο Σάββατο στο Ηράκλειο

Ο Κύπριος Μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Α. Αρτέμης θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζοντας τις μουσικές Κυπροκρητικές προσεγγίσεις του στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στο Ηράκλειο της Κρήτης το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 με ελεύθερη είσοδο.

«Δεν έχουμε ξεπληρώσει το χρέος μας απέναντι στον τόπο μας, ωστόσο το μουσικό μας έργο , νοηματοδοτεί την ύπαρξη και στέκεται ατόφιο κρυστάλλινο αιωρούμενο περιμένοντας τους αποδέκτες του ,όπως υπομονετικά περιμένουμε στην Κύπρο τη Λευτεριά μας. Θέλουμε να διαλαλήσουμε την ελληνικότητα του τόπου μας στα πέρατα της γης . Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν τον Ιούλιο συμμετέχουμε στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης».


«Αναδύθηκε από τη θάλασσα ένα πρόσωπο θεϊκό, μια μορφή άξια να λατρεύεται ακόμα κι από τους θεούς. Σιγά σιγά φανερωνόταν όλο το κορμί της, ώσπου η πανέμορφη οπτασία στάθηκε ολάκερη μπροστά μου, πάνω στον αφρό. (...) Mε τούτη τη μορφή μού παρουσιάστηκε και ήρθαν στην όσφρησή μου όλες οι ευωδιές ..»
Ο έρωτας και η αγάπη είναι συναισθήματα που έχουν πολλές ομοιότητες, αλλά και αρκετές διαφορές μεταξύ τους. Ωστόσο, συχνά χρησιμοποιούμε και τους δυο όρους για να εκφράσουμε το ίδιο συναίσθημα. Ο λαϊκός άνθρωπος, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί τη λέξη “αγάπη” για να δηλώσει κυρίως τα ερωτικά του συναισθήματα. Αλλά το ίδιο έκαναν -και κάνουν- και άνθρωποι που είναι σε θέση να διακρίνουν τις διαφορές των δύο εννοιών (αν, τελικά, υπάρχουν ευδιάκριτες διαφορές).
«Και το φεγγάρι έσκυψε, της θάλασσας το λέει Θάλασσα το ‘πε τού κουπιού και το κουπί τού ναύτη Κι ο ναύτης το τραγούδησε στης λυγερής την πόρτα..»

Ο ουρανός, είναι σαν την θάλασσα! Κυρίαρχος και αδήριτος. Σε κάνει να αναζητάς συνέχεια καινούργιους δρόμους. Και πάντα οι νεράιδες θα στήνουν χορό…. Τα ταξίδια του νου και της ψυχής,
είναι κιτάπια που τα κρύβει ο χρόνος...εκεί κρύβεται το συναπάντημα μας για φέτος και μας ταξιδεύει...κτυπώντας μελωδικά με τύμπανα τον άνεμο.


Λαμβάνουν μέρος-
ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΧΟΡΟΣ και ΚΡΟΥΣΤΑ:
JACQUELINE ANNA CRICKITT
ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΔΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΚΑΚΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΤΕΜΗ-ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ,ΚΡΟΥΣΤΑ
ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ ΤΖΑΒΛΑΣ ΚΑΝΟΝΑΚΙ
Και ο Συνθέτης ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ