Παρουσίαση της τριάδας βιβλίων του συγγραφέα, ερευνητή και τραγουδιστή Θωμά Κοροβίνη αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Ηράκλειο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Παρουσίαση της τριάδας βιβλίων του συγγραφέα, ερευνητή και τραγουδιστή Θωμά Κοροβίνη αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Ηράκλειο

Το Βιβλιοπωλείο Κίχλη και οι Εκδόσεις Άγρα οργανώνουν την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 20.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου, στην Ανδρόγεω, την παρουσίαση της τριάδας βιβλίων του συγγραφέα, ερευνητή  και τραγουδιστή Θωμά Κοροβίνη:-Σκίρτημα Ερωτικόν -Ο Κ.Π.Καφάβης εις την Πόλιν (2017)
-Ο Κατάδεσμος (2016)
-Τι Πάθος Ατελείωτο (2015)
Για το Θ. Κοροβίνη και το πολυσχιδές έργο του θα μιλήσουν:
-Βαρβάρα Ρούσσου, φιλόλογος
-Οδυσσέας Σγουρός, αρχιτέκτονας
-Κυριάκος Συφιλτζόγλου, ποιητής
Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσουν:
η Ελένη Νέστορα, εκπαιδευτικός και ο ίδιος ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης.


 Ο Θωμάς Κοροβίνης γεννήθηκε το 1953 στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και είναι Φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση. Από το 1988 έως το 1996 έζησε στην Κωνσταντινούπολη, υπηρετώντας στο Ζάππειο και το Κεντρικό Παρθεναγωγείο της. Για πάρα πολλά χρόνια ερευνά πτυχές του ελληνικού και του τουρκικού λαϊκού πολιτισμού καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους και συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.
Το 1995 βραβεύτηκε με το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί και το 2011 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο του "Ο γύρος του θανάτου", με θέμα την υπόθεση του "Δράκου του Σέιχ-Σου". Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Έχει γράψει τα βιβλία: "Τουρκικές παροιμίες", "Κανάλ ντ' Αμούρ", "Τα πρόσωπα της Σωτηρίας Μπέλλου", "Φαχισέ Τσίκα", "Σκανδαλιστικές και βωμολοχικές ελληνικές παροιμίες", "Κωνσταντινούπολη, λογοτεχνική ανθολογία: Τούρκοι ποιητές υμνούν την Κωνσταντινούπολη", "Ο Μάρκος στο χαρέμι", "Το χτικιό της Άνω Τούμπας", "Οι ασίκηδες", "Οι ζεϊμπέκοι της Μικράς Ασίας", "Όμορφη νύχτα", "Σμύρνη: μια πόλη στη λογοτεχνία", "Ο γύρος του θανάτου", "Το αγγελόκρουσμα", κ.ά.

Ο Θ. Κοροβίνης είναι πολυτάλαντος άνθρωπος της μουσικής τέχνης, συνθέτης, στιχουργός και θαυμάσιος ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών. Έχει συνεργαστεί με τα μουσικά συγκροτήματα "Βόσπορος", "Εν χορδαίς" και "Λωξάντρα". Το 2002 δημιούργησε, μαζί με την Τουρκάλα ερμηνεύτρια Ντιλέκ Κοτς, το συγκρότημα παραδοσιακής ελληνικής και τουρκικής μουσικής "Ανατολίτικος Σεβντάς".
Δισκογραφικό έργο (σύνθεση-ερμηνεία): "Από έβενο κι αχάτη", "Φουζουλή: Λεϊλά και Μετζνούν", "Τακίμια", "Το κελί", και συμμετοχή ως στιχουργός σε δίσκους των Νίκου Παπάζογλου, Λιζέτας Καλημέρη, Χρήστου Τσιαμούλη, Βούλας Σαββίδη, Ελένης Βιτάλη, Δημήτρη Κοντογιάννη, κ.ά. Συχνά παρουσιάζει συναυλίες με το δικό του ρεπερτόριο ή με θέματα του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Από το 2009 και κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού, οργανώνει στο κτήμα του στα Λεχώνια Πηλίου, την “Συνάντηση Λόγου και Μουσικής”, όπου λογοτέχνες απ’ όλη τη χώρα διαβάζουν αδημοσίευτα έργα τους, ενώ παρεμβάλλονται μουσικά και θεατρικά ιντερμέδια με τη συμμετοχή διακεκριμένων ηθοποιών και ερμηνευτών.


Παρουσίαση της τριάδας βιβλίων του συγγραφέα, ερευνητή  και τραγουδιστή Θωμά Κοροβίνη αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Ηράκλειο

Post Top Ad

.............