Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Bolzano της Ιταλίας απο το Γυμνάσιο Γαζίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Bolzano της Ιταλίας απο το Γυμνάσιο Γαζίου

«ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» από το Γυμνάσιο Γαζίου
 Στο Bolzano της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε από 26 έως 30 Απριλίου η δεύτερη συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+KA2 ‘’Omnes cives mundi sumus’’ (Όλοι είμαστε πολίτες του κόσμου)  σχολείων από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, την Ιταλία, ενώ  την Ελλάδα εκπροσώπησε  το Γυμνάσιο Γαζίου.  
 Στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη συμμετείχαν οι καθηγήτριες, κ. Χριστίνα Μποσταντζόγλου (Φιλόλογος) και  κ. Μαρία Κυριακάκη (φιλόλογος) και οι μαθήτριες Αναστασία Μουντουφάρη (μαθήτρια β΄ Γυμνασίου) και Ελίζα Νικηφόρου (μαθήτρια α΄ Γυμνασίου). Στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η εκπόνηση από τους μαθητές όλων των χωρών σεναρίου σχετικού με το φλέγον προσφυγικό ζήτημα.
Στην αρχή οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και τους  δόθηκαν  αποσπάσματα από το έργο ‘’Ικέτιδες’’ του μεγάλου τραγικού ποιητή Αισχύλου, για να εμπνευστούν και να γράψουν μονολόγους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έννοια του ‘’ασύλου’’. Στη συνέχεια τα παιδιά κλήθηκαν να βελτιώσουν όσα έχουν γράψει, κάνοντας παράλληλες δραματοποιήσεις και προβαίνοντας σε διαλόγους. Για την ολοκλήρωση των εργασιών τους, ζητήθηκε από τα παιδιά να πάρουν συνεντεύξεις σχετικές με το επίμαχο ζήτημα. Τα κείμενα που εκπονήθηκαν από όλες τις ομάδες μεταφράστηκαν στα Αγγλικά.
 Μέσα από αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με παιδιά άλλων εθνοτήτων και να συνεργαστούν μέσα σε ένα πλαίσιο πολυπολιτισμικό, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους  για την επίτευξη ενός συλλογικού στόχου.
Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Γαζίου, Αναστασία Μουντουφάρη και Ελίζα Νικηφόρου, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο στους εκπαιδευτές, όσο και στους διοργανωτές του προγράμματος με την ωριμότητα και τις δεξιότητές τους.
Το πρόγραμμα στηρίζουν η  Διευθύντρια του Γυμνασίου Γαζίου κ. Αθηνά Γκινούδη και η κ. Αριστέα Πηγιάκη (καθηγήτρια αγγλικών), συντονίστρια του συγκεκριμένου προγράμματος ERASMUS+ στο Σχολείο.

Post Top Ad

.............