7ος ποδηλατικός γύρος Πεδιάδας την Κυριακή 14 Μαίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

7ος ποδηλατικός γύρος Πεδιάδας την Κυριακή 14 Μαίου

Ο Ποδηλατικός Γύρος της εποχής αναβιώνει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας... με τα χωριά μας και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, ευκαιρία να θαυμάσουμε τη φύση ανθισμένη, γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης... έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους. 
Η παραπάνω εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Σαμπά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφόρων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού. Σκοπό έχει την αναψυχή των συμμετεχόντων, καθώς και την γνωριμία μεταξύ τους, όπως και με τα χωριά της διαδρομής, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης. 
Η Εκκίνηση θα δοθεί στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού Αποστόλων Πεδιάδας.
Με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες. 
Στο σημείο του τερματισμού θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και θα υπάρχουν κεράσματα.
Η απόσταση που θα διανυθεί είναι 19 χιλιόμετρα σε ασφαλτωμένο δρόμο, με εξαίρεση μικρά τμήματα επαρχιακού δρόμου και η διάρκεια του ποδηλατικού γύρου αναμένεται να είναι περίπου δυόμιση ώρες, με ώρα έναρξης την 11:00 π.μ. και ώρα λήξης την 13:30 μ.μ.

Συμβουλές ασφαλείας για τη συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο Πεδιάδας
⦁ Υποχρεωτικός Εξοπλισμός: Προστατευτικό κράνος
⦁ Βεβαιωθείτε για την σωστή λειτουργία του ποδηλάτου σας.
⦁ Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή είναι η υπεύθυνη δήλωση για ανήλικους και για παίδες η παρουσία γονέα.
⦁ Η συμμετοχή γίνεται με προσωπική ιατρική ευθύνη του συμμετέχοντα.
⦁ Κατα τη διαδρομή θα ακολουθούν αυτοκίνητα ασφαλείας
⦁ Κινούμαστε μέσα στα όρια που κινείται η βόλτα.
⦁ Δεν περνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή της βόλτας. Εκεί υπάρχουν πάντα οι κατάλληλοι άνθρωποι που ορίζουν την διαδρομή, ελέγχουν την ταχύτητα της πομπής, προσέχουν το κλείσιμο των δρόμων για να περάσουμε με ασφάλεια και γενικά έχουν την ευθύνη της βόλτας.
⦁ Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας, ελιγμούς και απότομα φρεναρίσματα για να μην έχουμε ατυχήματα! Πάμε με αρκετά χαλαρή ταχύτητα για να απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή.
Ας κάνουμε λοιπόν όλοι την βόλτα μας πιό ευχάριστη και πιό ασφαλή και ας δώσουμε στο ποδήλατο την θέση που του αξίζει στους δρόμους. 
Σας περιμένουμε με πολύ χαρά, να γίνουμε μια μεγάλη παρέα!
Με εκτίμηση
Η οργανωτική επιτροπή και τα Διοικητικά Συμβούλια
των Πολιτιστικών Συλλόγων


7ος ποδηλατικός γύρος Πεδιάδας την Κυριακή 14 Μαίου
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ