Έδωσε ζωή και γέλιο η ομάδα (Είμαι Ακόμα Παιδί ) με την επίσκεψη της στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Έδωσε ζωή και γέλιο η ομάδα (Είμαι Ακόμα Παιδί ) με την επίσκεψη της στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων

Από την πρώτη μας επίσκεψη στις δομές του Ηρακλείου το λέγαμε: ΄Μακάρι να καταφέρουμε να «βγούμε» κι έξω από τη πόλη, να πάμε στα ιδρύματα όλου του νησιού κι αλλού, όπου υπάρχουν παιδιά και να ενωθούμε μαζί τους!΄

Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα που το «μακάρι» μας άρχισε να γίνεται «επιτέλους»! 


Η πρώτη μας επίσκεψη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού & Νέων Χανίων είναι γεγονός!

Η εθελόντρια μας Εβίτα τ’ ανέλαβε όλα! Να επικοινωνήσει με τα Χανιά την ομάδα μας, τα όνειρα μας, τα κατορθώματά μας! Κι ύστερα να «στήσει» ένα πυρήνα ομάδας, να οργανώσει τους εθελοντές, να κάνει όλες τις συνεννοήσεις και … Voilà!
Τη Δευτέρα το Απόγευμα, πέρασαν το κατώφλι του Κέντρου εφτά άτομα από την ομάδα «Είμαι ακόμα παιδί» των Χανίων!
Αγχωμένοι αρχικά, στο τέλος τους κατέκλυσε ο ενθουσιασμός κι οι ιδέες στο.. «after» της ομάδας έπεφταν βροχή!
Τα παιδιά πάλι στην αρχή ήταν ντροπαλά πολύ. Και δεν είχαν και πολύ όρεξη για «κουβεντολόι». Στο τέλος καταλάβαμε γιατί.. Μετά όμως, παίξαμε, διασκεδάσαμε, «γράψαμε» στιγμές πραγματικής χαράς!
Φεύγοντας μας αγκάλιασαν και μας είπαν πως θέλουν πολύ να ξαναπάμε κι αν δεν μπορέσουμε να ξαναπάμε τουλάχιστον να μην τους ξεχάσουμε.
(Ορίστε, γιατί στην αρχή ήταν μαζί μας διστακτικά).
Λοιπόν, ας εξηγηθούμε παιδιά: Δεν έχουμε σκοπό να σας ξεχάσουμε! Ίσα – ίσα! Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μεγαλώσει η ομάδα μας και να είναι παρούσα σε κάθε σας στιγμή!
Αλήθεια, εσείς που διαβάζετε τώρα αυτό το κείμενο, τι λέτε, είστε ακόμη αρκετά «παιδιά» για να έρθετε στη παρέα μας;

Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας τώρα αμέσως! Άντε παιδιά! Γιατί έχει κι άλλες πόλεις η Κρήτη. Κι είναι πολλά τα παιδιά εκεί έξω που μας χρειάζονται!Εύη Λεονταράκη: 6974645331 (Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας, Υποδοχής εθελοντών & Πληροφορίες)

Αγγελική Ζερβού: 6982775591 (Υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Οργάνωσης & Συντονισμού Ομάδας Παιδιών)

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: 6973415491 (Υπέυθυνη Χορηγιών- Δωρεών & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)

Κατερίνα Σπυριδάκη: 6983100794 (Υπεύθυνη για την Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά)

Έρη Παυλάκη: 6947804864 (Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων)

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Η  ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί» είναι ένα δίκτυο εθελοντών για την κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των παιδιών σε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα. Οι δράσεις μας είναι ήδη παρούσες  στο «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Προστασίας Παιδιού» στον Πόρο, στο «Ορφανοτροφείο της Μονής Καλυβιανής», στην «Στεγη Αρρενων Ανηλικων στον Μασταμπα».
Στόχος μας είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων μας σε όλα τα Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα με παιδιά που για διάφορους λόγους είναι αδύνατον να παραμείνουν κάτω από την στέγη της οικογένειας τους. Πρωταρχικά στον Νομό Ηρακλείου και κατ' επέκταση σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης.
Αυτό που λείπει περισσότερο στα παιδιά είναι η συντροφιά, το κίνητρο, η εξωστρέφεια και η εμπιστοσύνη. Βλέπουμε τα παιδιά ως παιδιά όπως όλα τα άλλα!
Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορες δράσεις  εντός ή εκτός του ιδρυματικού χώρου που αναπτύσσουν την δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση τους.
Το σημαντικότερο για να συνεισφέρουμε είναι να είμαστε καλά με τον εαυτό μας!
Σε αυτή την Ομάδα αναλαμβάνουμε ότι μας εμπνέει και ότι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα! Για εμάς είναι το χαμόγελο ενός παιδιού…

Έδωσε ζωή και γέλιο η ομάδα (Είμαι Ακόμα Παιδί ) με την επίσκεψη της στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............