Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροθεσία Αναγνώστου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπής Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροθεσία Αναγνώστου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπής ΙεράπετραςΜε αναστάσιμη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου 21 Απριλίου η εορτή της Ζωοδόχου ή Ζωοφόρου Πηγής. 
Ανήμερα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπής Ιεράπετρας.


Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για την Υπεραγία Θεοτόκο ως Ζωοδόχο Πηγή που αναβλύζει πλήθος ιαμάτων, επισημαίνοντας ότι η Υπεραγία Θεοτόκος, ως κυήσασα τον Υιό και Λόγο του Θεού αποτελεί τη πηγή της Ζωής και της σωτηρίας όλων των χριστιανών. Αναφέρθηκε στην ιστορία της Μονής της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί της Κωνσταντινουπόλεως και στα πάμπολλα θαύματα που επιτελεί ακόμη μέχει σήμερα το θαυματουργό αγίασμα της πηγής της Θεοτόκου. Τέλος, σημείωσε την ιδιαίτερη σχέση που έχομε όλοι οι πιστοί με τη Μητέρα του Θεού και ζήτησε να προσπαθήσομε να γίνουμε Θεο-τόκοι κατά χάριν, όπως αναφέρει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς.


Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ιεροψάλτη της Ενορίας κ. Νικόλαο Σαριδάκη, Καθηγητή Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τα χαρίσματά του, ιδιαίτερα δε στον ένθεο ζήλο με τον οποίο διακονεί το ιερό αναλόγιο.  Στην λαμπρή πανήγυρη του ναού έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι Πρωτ. Νικόλαος Ελευθεράκης, Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Οικονόμος Παντελεήμων Καββουσανός και ο Εφημέριος της Ενορίας Ιερεύς Ευάγγελος Γκιάλπης, ενώ παρέστη πλήθος πιστών, ανάμεσα στους οποίους ήταν o Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, οι πρώην Βουλευτές Λασιθίου κ. Κων. Δερμιτζάκης και κ. Ιω. Κουνενός, ο πρ. Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Λασιθίου Ταξίαρχος Εμμ. Πετάσης κ.α.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............