Σχολή γονέων με συναντήσεις στο Ηράκλειο στις 13 και 30 Μαρτίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Σχολή γονέων με συναντήσεις στο Ηράκλειο στις 13 και 30 Μαρτίου

Η Σχολή Γονέων είναι μια ομάδα γονέων που συζητά, με τη βοήθεια εξειδικευμένου συντονιστή, θέματα σχετικά με το μεγάλωμα χαρούμενων, ισορροπημένων, υπεύθυνων και συγκροτημένων παιδιών.
Απευθύνεται σε γονείς που έχουν κοινό σημείο το ενδιαφέρον και την αγάπη προς τα παιδιά τους αλλά και τη θέληση να ενισχύσουν την προσωπικότητα των παιδιών τους. Κέντρο των συναντήσεων αποτελούν σειρά θεματικών ενοτήτων όπως οι οικογενειακοί κανόνες, η οριοθέτηση, η συναισθηματική νοημοσύνη, η ενθάρρυνση, η προσαρμογή, η αυτοεκτίμηση οι παρορμητικές συμπεριφορές (ίντερνετ, κινητό κ.α.), κλπ. 


Στόχος είναι να εξοικειωθούν οι γονείς με τη χρήση πρακτικών τρόπων εφαρμογής της θεωρίας της ψυχολογίας στην καθημερινότητά μας.  Στην ομάδα αυτή κάθε άτομο μπορεί να παρουσιάσει τις απόψεις του, να ακούσει τις αντίστοιχες απόψεις των άλλων γονιών καθώς βέβαια και την άποψη του συντονιστή. Δίνονται σύγχρονες πληροφορίες πάνω στο εκάστοτε θέμα συνάντησης και μετά ακολουθεί συζήτηση με στόχο να βοηθήσει τον γονιό να εφαρμόσει στην καθημερινότητά του τις τεχνικές που προτάθηκαν.
Τον μήνα Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν δύο συναντήσεις: Δευτέρα 13/03 18:00 έως 20:00 και Δευτέρα 20/03 18:00 έως 20:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 13ου Γυμνασίου. Τις ομάδες συντονίζει Δρ. Γιάννης Ανυφαντάκης, ψυχολόγος.


Post Top Ad

.............