Εκδρομή στον Στρούμπουλα απο τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου αύριο Κυριακή 12 Μαρτίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Εκδρομή στον Στρούμπουλα απο τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου αύριο Κυριακή 12 Μαρτίου

Αύριο Κυριακή 12 Μαρτίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εκδρομική εξόρμηση με λεωφορείο στην περιοχή του Ηρακλείου.
          Θα ανεβούμε στην κορυφή του όρους Στρούμπουλα, το πυραμοειδές βουνό που βρίσκεται δυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει από το "Βουλισμένο αλώνι", την περίφημη δολίνη που σχηματίστηκε από κατάρρευση μεγάλου υπόγειου σπηλαίου και από ευδιάκριτο, ανηφορικό μονοπάτι θα ανέβουμε στην κορυφή του "Στρούμπουλα" (υψόμετρο 798μ). Από το γραφικό ξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού στην κορυφή θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα που απλώνεται από τον κόλπο του Ηρακλείου μέχρι τις ακτές της Χερσονήσου και από τα χιονισμένα Λευκά ΄Ορη και τον Γιούχτα μέχρι τα Λασιθιώτικά βουνά. Στην συνέχεια με κατηφορική πορεία θα τερματίσουμε την πεζοπορία μας στη θέση ‘Κακά Πηλά’, στο σπήλαιο της "Δοξας", ένα γνωστό σπήλαιο με εντυπωσιακό σπηλαιοδιάκοσμο.
          Μετά το τέλος της πεζοπορίας, όσοι θέλουν, μπορούν να γευματίσουν σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής, με στάνταρ μενού. Δηλώσεις συμμετοχής για την ταβέρνα το πρωί της Κυριακής.


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 S/M Βασιλόπουλου), στις 7:30 το πρωί της Κυριακής.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 12€ (για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη) και 15€ (για τους φίλους του Συλλόγου και για τα μέλη που δεν έχουν εξοφλήσει τη συνδρομή τους)
ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι στα τηλέφωνα 6948040401(Αντρέας) & 6946160654 (Ελένη). Το εισιτήριο μπορεί να πληρωθεί στον ταμία του Συλλόγου, ή μέσα στο λεωφορείο. Ακύρωση κράτησης το αργότερο μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.
Προτεραιότητα στις κρατήσεις έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου.    ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:  4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: -1-
ΑΡΧΗΓΟΣ:  Βλαστός Κώστας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6948040401 (Αντρέας)
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr)Post Top Ad

.............