Εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας πραγματοποιεί αύριο Τρίτη  7 Φεβρουαρίου 2017 κεντρική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται ταυτόχρονα σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο με κεντρικό σύνθημα: «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Το 2016 περισσότερα από 21.000 σχολεία και 19,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα ανά την Ευρώπη.Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, θα συμμετέχουν αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης. Το παρόν θα δώσει και η Πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Νατάσσα Μποφίλιου. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενημέρωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε άτομα με κώφωση με την παρουσίαση των ομιλιών της εκδήλωσης στη νοηματική γλώσσα.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τα βραβεία των πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών στους νικητές . Οι πανελλήνιοι μαθητικοί διαγωνισμοί διοργανώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Συμμετείχαν περισσότερα από 300 σχολεία όλων των βαθμίδων από ολόκληρη την επικράτεια και οι δημιουργίες των παιδιών ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθιστώντας τη ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών, πολύ δύσκολη διαδικασία. ( Τα έργα των μαθητών που βραβεύτηκαν καθώς και όλες τις συμμετοχές μπορείτε να τις δείτε εδώ: (http://saferinternet4kids.gr/apotelesmata/)
Παρακαλούμε πολύ για την κάλυψη της εκδήλωσης από τα μέσα που εκπροσωπείτε. Στηριζόμαστε στη βοήθεια σας για τη διάδοση του μηνύματος ενός ασφαλέστερου και ποιοτικότερου διαδικτύου για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας. Σας αποστέλλουμε συνημμένα το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Με εκτίμηση
Παρασκεύη Φραγκοπούλου
Υπεύθυνη Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 

7 Φεβρουαρίου 2017, 10.00 – 14.00 Αμφιθέατρο Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Διεύθυνση: Αναστάσεως 2, Παπάγου, πλησίον Μετρό - Στάση Εθνικής Άμυνας Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 10.00-10.30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ 10.30-10.40 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Κος Κώστα Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κος Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κος Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Αμαρουσίου 10.40-10.50 Δράσεις Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Στατιστικά Στοιχεία Ομιλητής: Παρασκευή Φραγκοπούλου, Συντονίστρια Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου 10.50-11.00 Δράσεις Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Ομιλητής: Βασίλης Μαγκλάρας, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης 11.00-11.15 Κοινωνικές Δεξιότητες και Διαδίκτυο Ομιλητής: Πέτρος Ρούσσος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ 11.15-11.30 Διαδίκτυο και Επαγγελματικός Προσανατολισμός Ομιλητής: Μόνικα Καραμαλάκου-Λάππα, Προϊστάμενη Αυτοτελούς Τμήματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Σύμβουλος Αγωγής Σταδιοδρομίας, Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων 11.30-11.45Στρατηγικές και Δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και του eTwinning για το Ασφαλές και Δημιουργικό Διαδίκτυο και τη Διάπλαση της Επόμενης Γενιάς Ψηφιακά Εγγράμματων Πολιτών Ομιλητής: Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς, Επ. Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας & Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών &Εκδόσεων «Διόφαντος» 11.45-12.00 EDU WEB: Καταπολέμηση του Ψηφιακού Αποκλεισμού των Ενηλίκων όσο Αφορά την Χρήση Ασφαλούς και Δημιουργικού Διαδικτύου Ομιλητής: Άρης Λούβρης, Συντονιστής Eduweb, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

 12.00-12.15 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 12.15-12.30 Το SEXTING στο πλαίσιο μιας εφηβικής σχέσης. Νέα μόδα; –Η γνώμη του Πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Ομιλητής: Γιώργος Κορμάς, Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου 12.30-12.45 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Ανοίγοντας ένα Παράθυρο στον Κόσμο των Κωφών Ομιλητής: Νικόλαος Ίσαρης, Ειδικός Εκπαιδευτικός Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Νοηματικής Γλώσσας «Γέφυρες επικοινωνίας» Διερμηνεία: Ελισάβετ Kατσαράκη, Ψυχολόγος, Διερμηνέας Ε.Ν.Γ. 12.45-13.00 ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ομιλητής: Γιώργος Ρούφας, Ηθοποιός–Σκηνοθέτης 13.00-13.15 ΜΗΝ ΚΛΙΚΑΡΕΙΣ ΕΝ ΛΕΥΚΩ Ομιλητής: Nατάσσα Μποφίλιου, Ερμηνεύτρια-Μουσικός, Πρέσβειρα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου 13.00-13.30 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου  αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

Post Top Ad

.............