Των λαών η ανεξήγητη υπομονή η μουσικό – θεατρική παράσταση στα Χανιά την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Των λαών η ανεξήγητη υπομονή η μουσικό – θεατρική παράσταση στα Χανιά την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου

Την μουσικό – θεατρική παράσταση: “Των λαών η ανεξήγητη υπομονή” παρουσιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία  το Goethe Zentrum Χανίων και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, την επόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο, με ελληνικούς υπέρτιτλους και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η παράσταση συνενώνει τις “Συνομιλίες Φυγάδων” και το “Αλφαβητάρι Πολέμου” σε κείμενο-ποίηση Bertolt Brecht και μελοποίηση Hanns Eisler, με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Andreas R. Bartsch.
Ένα μουσικό γεγονός, μια θεατρική πράξη που τιμά την επέτειο των εξήντα χρόνων από τον θάνατο του Μπρεχτ. Μια πνευματική σύζευξη, ένας συνδυασμός δημιουργών και ερμηνευτών μας προκαλεί να εστιάσουμε στο σήμερα που έρχεται από το χθες με αφορμή τη μουσική, την ποίηση, το θέατρο του Brecht.
O Brecht το 1955 δημοσιεύει τα συγκλονιστικά συνοδευτικά επιγράμματα των φωτογραφιών που έχει συλλέξει ως φυγάς στην Φινλανδία το 1941 από εφημερίδες της εποχής του με εικόνες πολέμου, καταστροφής και ερήμωσης.
Το 1957 ο Eisler τα μελοποιεί και παραδίδει 14 διαχρονικά τραγούδια για τη λαίλαπα του πολέμου που συντρίβει την ανθρώπινη ύπαρξη. Το πνεύμα του Brecht για τους φυγάδες ξεδιπλώνεται στη φράση «…Ένα καλό διαβατήριο είναι πάντα αναγνωρισμένο, ενώ ένας άνθρωπος, όσο καλός και αν είναι μπορεί να μην αναγνωριστεί ποτέ…» Όσο έγραφε το «Συνομιλίες Φυγάδων» γελούσε μέχρις δακρύων περιμένοντας την άδεια μετακίνησης».
Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Andreas R. Bartsch, μουσική διεύθυνση – Πιάνο: Jörg Mischke, ηθοποιοί: Rüdiger Klink και Aloysius Itoka, μουσικοί: Susanne Filep, Βιολί, τραγούδι: Marie Luise Gunst, ακορντεόν: Barbara Klaus-Cosca.


Των λαών η ανεξήγητη υπομονή η μουσικό – θεατρική παράσταση στα Χανιά την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου

Post Top Ad

.............