Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός δοκιμίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός δοκιμίου

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στοχεύοντας στην ανάδειξη της προσωπικότητας, του έργου και της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου προκηρύσσει και φέτος, για 15η συνεχή χρονιά, τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» σχολικού έτους 2016-2017, με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάννης (1923)».
 
Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Γ' τάξης των Γυμνασίων όλης της χώρας, οι οποίοι καλούνται να αναφερθούν στη Συνθήκη της Λωζάννης και στον ρόλο του Ελευθερίου Βενιζέλου κατά τη συζήτηση και σύναψή της. Επίσης ζητείται να αξιολογήσουν τη σημασία της συνθήκης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


 
Η σχετική Εγκύκλιος (αρ. πρωτ. Φ15/185110/Δ2/03-11-2016) έχει ήδη αποσταλεί από το υπουργείο Παιδείας προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας, τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε. (μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας), τις Διευθύνσεις Δ.Ε. της χώρας, τα Γυμνάσια Δημόσια και Ιδιωτικά της χώρας (μέσω των οικείων Διευθύνσεων Δ.Ε.), καθώς και στα Ελληνικά Σχολεία Ομογενών (μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών του Υπουργείου Παιδείας).
 
Τα δοκίμια, τα οποία θα κρίνει Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, θα πρέπει να υποβληθούν στο Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου 2017 (Πλατεία Έλενας Βενιζέλου, Χαλέπα 731 33, Χανιά).
 
Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά τον Μάρτιο του 2017, μήνα θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου (παραμονή του πολιτικού του μνημόσυνου).
 
Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στο e-mail: avatsaki@venizelos-foundation.gr (Υ.Ο. Αργυρώς Βατσάκη), στην ιστοσελίδα http://www.venizelos-foundation.gr καθώς και στα γραφεία του Ιδρύματος στα τηλέφωνα 28210-56008, 28210-51555 και στο fax: 28210-56009.

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός δοκιμίου
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ