Τα κάλαντα είπαν με λύρα και μαντολίνο μικροί και μεγάλοι στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Τα κάλαντα είπαν με λύρα και μαντολίνο μικροί και μεγάλοι στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας


Τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς είπαν μικροί και μεγάλοι με ήχους απο κρητικά όργανα και τρίγωνα...στο χωριό Παρασπόρι του δήμου Σητείας.
Με χριστουγεννιάτικους σκούφους επισκέφτηκαν τα σπίτια του χωριού αλλά και τα 2 παραδοσιακά καφενεία του γεμίζοντας με ήχους και διάθεση γιορτινή την ατμόσφαιρα.
Με χαμόγελα ο κόσμος υποδέχτηκε τα παιδιά τρατάροντας τα γλυκά, ενώ και ο πολιτιστικός σύλλογος κερνούσε τους χωριανούς που άνοιγαν τις πόρτες τους για να ευχηθούν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή, την πρώτη μέρα του νέου έτους 2017  παρακολουθήσαμε την πρωτοχρονιάτικη θεία λειτουργία στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στο χωριό μας, το Παρασπόρι Σητείας.
          Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο σύλλογος μας έκοψε στην εκκλησία την πρωτοχρονιάτικη πίτα που ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού μας και μοιράσαμε το δώρο του συλλόγου μας (πρωτοχρονιάτικο γούρι). Στη συνέχεια μετά τον πρωινό καφέ στα καφενεία και εκμεταλλευόμενοι το σταμάτημα της βροχής, μικροί και μεγάλοι είπαμε τα κάλαντα στις γειτονιές του χωριού μας και έπειτα επιστρέψαμε στα καφενεία όπου η τσικουδιά και τα μεζεδάκια διαδέχτηκαν τον πρωινό καφέ.
Ήταν μια υπέροχη πρωτοχρονιά που σκόρπισε χαμόγελα και αισιοδοξία σε όλους μας. Ευχαριστούμε θερμά τους συγχωριανούς που συμμετείχαν παρά τον βροχερό καιρό, τα μικρά και «μεγάλα» παιδιά που συμμετείχαν στα κάλαντα και την Κατερίνα Μωραίτη - Κουβαρτά που επιμελήθηκε για μία ακόμα χρονιά το πρωτοχρονιάτικο γούρι.
Ευχόμαστε σε όλους το νέο έτος 2017 να φέρει τα χαμόγελα και τις χαρές που δεν έφερε το παλιό 2016.
Και του χρόνου με υγεία.

Εκ του Δ.Σ.


Post Top Ad

.............