Ξεκινάει σήμερα Σάββατο η διημερίδα με θέμα Η ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου του Αποκόρωνα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινάει σήμερα Σάββατο η διημερίδα με θέμα Η ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου του Αποκόρωνα


Η ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου του Αποκόρωνα είναι στους σκοπούς της διημερίδας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Ιανουαρίου στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (Ιδρυμα “Αγία Σοφία”) με συνδιοργανωτές το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Ε.Κ.), τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (Π.Ε.Π.ΣΥ.) και τον Δήμο Αποκορώνου.

Η διημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο καμπάνιας συμμετοχικού διαλόγου των πολιτών την οποία είχε προτείνει στο  2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δια Βίου Μάθησης και Κοινοτικής Ενδυνάμωσης που διοργανώθηκε από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Ε.Κ.), ο αείμνηστος Κισσαμίτης Καρδιολόγος Μιχάλης Μπονατάκης, μέλος του Δικτύου.Στόχος της Καμπάνιας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου κάθε Δήμου του Νομού Χανίων  αλλά και το σμίξιμο των ανθρώπων, ώστε μέσα από τον προβληματισμό και την ανταλλαγή απόψεων, να πούμε  “Οχι σε ό,τι μας ρυπαίνει, ναι στη ζωή”».
Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Ε.Δ.Ε.Ε.Κ. σε  συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Σχολική Κοινότητα, την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (Π.Ε.Π.ΣΥ.), την Περιφέρεια Κρήτης και τον εκάστοτε Δήμο φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει την Καμπάνια συμμετοχικού διαλόγου των πολιτών σε κάθε Δήμο του Ν. Χανίων και να την ολοκληρώσει τον Μάιο στον Δήμο Χανίων. Οι έξι βασικοί άξονες στους οποίους στηρίζεται η θεματική του Συμμετοχικού διαλόγου: Τροχαία, Κάπνισμα, Κακοποίηση ανθρώπων και  ζώων, Ρύπανση περιβάλλοντος, Μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας, Κλιματική αλλαγή».
Ηδη πραγματοποιήθηκε διημερίδα με μεγάλη επιτυχία,  στις 3-4 Δεκέμβρη στον Δήμο Πλατανιά με τη φιλοξενία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάλεμε και τώρα ο Δήμος Αποκορώνου παίρνει την σκυτάλη».χανιωτικα νεα

Ξεκινάει σήμερα Σάββατο η διημερίδα  με θέμα Η ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου του Αποκόρωνα 

Post Top Ad

.............