Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ( ΠΟΛΗ ΣΕ ΠΟΛΗ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ( ΠΟΛΗ ΣΕ ΠΟΛΗ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ )Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο τη στρατηγικής εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει μετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Πόλη σε πόλη χτίζουμε την Ευρώπη» που εντάσσεται στις πρωτοβουλίες «Η Ευρώπη για τους πολίτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στην εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος, που πραγματοποιείται στα Ελληνόφωνα χωριά της Ιταλικής Περιφέρειας της Καλαβρίας, το Δήμο Ηρακλείου εκπροσωπεί ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini.
Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν μαζί με το Δήμο Ηρακλείου η Ιταλική πόλη του Gerace, η πόλη Kistelek της Ουγγαρίας,, η Narva της Εσθονίας, η Barcelos της Πορτογαλίας και ο Ισπανικός νομός της Τervel,θα διεξαχθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2017 με συναντήσεις σε κάθε πόλη εταίρο.


Σκοπός του προγράμματος είναι την ανάπτυξη του διαλόγου σε επίπεδο θεσμών και πολιτών για το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε μια περίοδο κρίσης σε επίπεδο Κοινοτικό αλλά και εσωτερικά στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης αποφασίστηκε από τους εταίρους η τελική συνάντηση για το πρόγραμμα να διοργανωθεί στο Ηράκλειο σε ένα χρόνο ακριβώς.
Οι επόμενες διακρατικές συνεργασίες στο πλαίσιο του «Πόλη σε πόλη χτίζουμε την Ευρώπη» θα γίνουν κατά σειρά στην Ουγγαρία ,την Πορτογαλία,την Εσθονία και στην Ιαπανία.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου ο κ. Garancini είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να ανταλλάξει απόψεις με Δημάρχους και άλλους αιρετούς των πόλεων που συμμετέχουν.
Συγκεκριμένα συγκινητική και με ουσία ήταν οι συναντήσεις με το Δήμαρχο και τους πολίτες του Gerace και της ευρύτερης περιοχής του «Grecanico» με τους οποίους αποφασίστηκαν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες στο άμεσο μέλλον.

Post Top Ad

.............