ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Παιδεία και Εκπαιδευτικό σύστημα στην Βενετοκρατούμενη Κρήτη» από την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο

Ημερίδα με θέμα «Παιδεία και Εκπαιδευτικό σύστημα στην Βενετοκρατούμενη Κρήτη» διοργανώνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 09:00 η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.
Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν ανακοινώσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, που αφορούν στα «σχολεία» που λειτουργούσαν την εποχή της Βενετοκρατίας στην Κρήτη, στην δράση ιδιωτών καθηγητών, σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και σχολές μαθητείας, όπως και στην γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε σε θέματα παιδείας


Πρόγραμμα
09:00: Προσέλευση -Εγγραφές
09:30: Χαιρετισμοί

Α΄ Συνεδρία –
Προεδρείο: Δρακάκης Μανόλης-Ανδρουλιδάκης Μανώλης

10:00: Παπαδάκης Νικόλαος, Μ.Α. Ιστορίας-Ελληνικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Κρήτης, «Όψεις του εκπαιδευτικού συστήματος στην Βενετοκρατία: Η πρόσληψη της αρχαιογνωσίας στο έργο του Αθανασίου Πικρού Ο Κρητικός Πόλεμος».

10:20: Τσερεβελάκης Τ. Γιώργος, Υπ. διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «Κρήτες ουμανιστές του πρωίμου 15ου
αιώνος: Οι περιπτώσεις του Ιωάννη Συμεωνάκη και του μαθητή του, Πέτρου Λαμπάρδου».

10:40: Σαχίνογλου Γρηγόριος, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχ. Φιλολογίας ΑΠΘ, ΜΑ «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, «Η συμβολή της Εκκλησίας στην Εκπαίδευση στα χρόνια της Βενετοκρατίας».

11:00: Χαραλαμπίδης Ιωάννης, Φιλόλογος-Ιστορικός, «Μεταξύ Χάνδακος και Βενετίας: Διαδρομές παιδείας στην ύστερη Βενετοκρατία».

11:20-11.40: Συζήτηση
11.40-12 : Διάλειμμα-ΚαφέςΒ΄ Συνεδρία-
Προεδρείο: Στρουμπάκης Μιχαήλ-Τσερεβελάκης Γιώργος.
12:00: Λίτινα Χριστίνα, Ιστορικός Τέχνης, «Η μαθητεία του καλλιτέχνη».

12:20: Ανδρουλιδάκης Μανώλης, Δρ. Φ. ΕΚΠΑ, «Επίτομη επισκόπηση των ερευνών περί παιδείας στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη».

12:40: Τσατσάκη Ευγενία, Αρχαιολόγος-πτυχιούχος του Τμήματος Μεθοδολογίας Ιστορίας, Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, «Η αγραμματοσύνη και η ιδιωτική εκπαίδευση μέσα από συμβάσεις εργασίας της εποχής».

13:00: Τσερεβελάκης Γ. Ιωάννης, Φιλόλογος-Θεολόγος, «Το μορφωτικό και ηθικό επίπεδο του ορθοδόξου κλήρου της Κρήτης κατά την Βενετοκρατία».

Συζήτηση-Συμπεράσματα-Λήξη ημερίδας.

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Post Top Ad

.............