ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ Αι ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ Αι ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό «Το Χωριό του Αϊ Βασίλη», στο μικρότερο σχολείο της πόλης μας, το 16ο Δημοτικό Ρεθύμνου, γεννιέται και ζωντανεύει για ένα Σαββατοκύριακο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016.
 
H αυλή του 16ου Δημοτικού Σχολείου θα αποτελέσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τον πυρήνα του χριστουγεννιάτικου σκηνικού της πόλης του Ρεθύμνου, καθώς θα μετατραπεί σε ένα «χωριό» γεμάτο από παραμύθια και θρύλους των λαϊκών παραδόσεων, σε ένα χωριό όπου θα γίνει αναβίωση της Γέννησης του Χριστού.


Το «Χωριό του Αϊ Βασίλη», την ευθύνη για το οποίο έχει αναλάβει η Σχολική κοινότητα, θα φιλοξενήσει δημιουργικά εργαστήρια, ψυχαγωγικές δράσεις και παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο.
 
Στόχος του σχολείου είναι να δώσει τις μέρες των Χριστουγέννων, χαρά σε μικρούς και μεγάλους, να προσφέρει πρόθυμα ζαχαρωτές στιγμές ξεγνοιασιάς, γνώσης αλλά και βοήθειας.
 
Μαθαίνουμε να ζούμε με άλλους, να συνεργαζόμαστε, να προσφέρουμε!
 
Η φετινή εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και στηρίζει την «Ηλιαχτίδα» (Μη κερδοσκοπικός σύλλογος φίλων παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα), τους «Δότες Ζωής Ρεθύμνου» (Μη κερδοσκοπικός σύλλογος για την εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών) και το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου -Μαζί Μπορούμε».
 
Και μην ξεχνάμε το τρενάκι του Αϊ Βασίλη, που από τον Δημοτικό Κήπο της πόλης μας θα σας φέρει στο «Χωριό του Αϊ Βασίλη»
Το Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά!
 
Εκ μέρους της Σχολικής Κοινότητας
Δέσποινα Μαυράκη, δασκάλα

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ Αι ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............