ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΤΑ ΝΕΩΡΙΑ Η ΒΙΛΑ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΛΗΣΙΔΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΤΑ ΝΕΩΡΙΑ Η ΒΙΛΑ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΛΗΣΙΔΗΣ

Στον Δήμο Χανίων παραχωρούνται τα Νεώρια, η βίλα Κούνδουρου και το θέατρο “Δ. Βλησίδης”.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε από τον ίδιο τον Δήμο Χανίων, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, εγκρίθηκε το αίτημά του για ανανέωση της παραχώρησης χρήσης του κτιριακού συγκροτήματος των Ενετικών Νεωρίων αλλά και της παραχώρησης της Βίλας Κούνδουρου και του θεάτρου Βλησίδη, μετά τις σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.
Το θέμα είχε αναδειχθεί από τα “Χανιώτικα νέα” ήδη από τις 9 Ιουλίου 2016 με την επισήμανση ότι στον… αέρα βρισκόταν δομές πολιτισμού (θέατρο Βλησίδης και Βίλα Κούνδουρου) καθώς από το 2012 είχε λήξει η σύμβαση παραχώρησής τους στον Δήμο ο οποίος ζήτησε την ανανέωση της σύμβασης των δομών αυτών όπως και των Νεωρίων.
Στην ανακοίνωση του Δήμου Χανίων αναφέρεται ότι:
«Σε ό,τι αφορά τα Νεώρια, η παραχώρηση είναι πενταετής για τα επτά Ενετικά Νεώρια της Παλιάς Πόλης και η έγκριση δόθηκε με τον όρο να κατατεθεί από πλευράς Δήμου ολοκληρωμένη πρόταση αποκατάστασης ανάδειξης και επανάχρησης των Νεωρίων η οποία θα περιλαμβάνει αρχιτεκτονική και στατική μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων. Η μελέτη χρήσεων θα πρέπει να στοχεύει στη διατήρηση του ενιαίου χαρακτήρα του χώρου και την υποστήριξη του μνημειακού – μουσειακού χαρακτήρα, με την επισήμανση της αρχικής λειτουργίας του χώρου και της σχέσης του με τη θάλασσα.
Αναφορικά με τη βίλα Κούνδουρου και το θέατρο Βλησίδη, πρόκειται για 20ετή παραχώρηση χρήσης χωρίς αντάλλαγμα, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις».
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε τα εξής: «Πιστοί στον προγραμματισμό μας προχωράμε μπροστά, σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και επιτυγχάνουμε όταν κάποιοι άλλοι, απλοί παρατηρητές των εξελίξεων προτιμούν το μηδενισμό και την ανέξοδη κριτική! Η ανανέωση της παραχώρησης της χρήσης των Νεωρίων αλλά και η παραχώρηση της βίλας Κούνδουρου και του θεάτρου Βλησίδη, έρχονται να επιβεβαιώσουν ακριβώς αυτό. Εμείς θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για την τήρηση των όρων και προτεραιότητά μας είναι να αποφασίσουμε μέσα από διάλογο με την τοπική κοινωνία για τη χρήση των Νεωρίων. Σύντομα θα παρουσιάσουμε στην τοπική κοινωνία τα σχέδιά μας για την τήρηση των όρων των παραχωρήσεων και την ανάδειξη αυτών των σημαντικών μνημείων για την πόλη μας».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............