Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017


“Χρόνος Διάφανος” τιτλοφορείται η έκθεση με πρωτότυπες κινηματογραφικές αφίσες  της περιόδου 1950 – 2000 από το αρχείο του Λεωνίδα Κακάρογλου που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.
H  έκθεση, μέσω της κινηματογραφικής αφίσας, διατρέχει την ιστορία του κινηματογράφου, παρουσιάζοντας διεθνείς και ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν στην περίοδο 1950 – 2000.Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε οι πρωτότυπες αφίσες που εκτίθενται να παρουσιάζουν εικαστικό ενδιαφέρον, όχι μόνο για το σινεφίλ κοινό. Για παράδειγμα, παρουσιάζονται αφίσες από τις ταινίες του Αλέν Ρενέ “η Ζωή είναι ένα Ρομάντζο” και “ο Θείος μου από την Αμερική”, σχεδιασμένες από τον μεγάλο δημιουργό Ενκι Μπιλάλ καθώς και αφίσες των ταινιών “Ολγα Ρόμπαρτς” του Χρήστου Βακαλόπουλου, σχεδιασμένη από τον Αλέξη Κυριτσόπουλο και “Ράδιο Μόσχα” του Νίκου Τριανταφυλλίδη, σχεδιασμένη από τον Δημήτρη Αρβανίτη.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλονται επιλεγμένες ταινίες των οποίων οι αφίσες φιλοξενούνται στον εκθεσιακό χώρο και θα λάβουν χώρα ποικίλες και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις (μουσική, εργαστήρια, δραστηριότητες), ενώ θα παρουσιάζονται ενδιαφέροντα εκθέματα από την ιστορία του κινηματογράφου.
Φιλοδοξία και ευχή των διοργανωτών είναι όσοι και όσες την επισκεφθούν  να κάνουν αμέσως την επόμενη επίσκεψή τους σε ένα σινεμά.
Η έκθεση θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Ωράριο λειτουργίας Πινακοθήκης:
Δευτέρα – Σάββατο: 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 10 μ.μ.
Κυριακή: κλειστά.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει - Στον Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία - Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει στη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Στον αμερικανικό Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία της Κρήτης Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Grand Resort

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ