ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Ανοιξε τις πόρτες του την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Κρητικής Παράδοσης και Ελληνικής Διατροφής 2016 στην πλατεία ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου.
Πρόκειται για μια έκθεση - εκδήλωση ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Ηρακλείου με τον γενικό τίτλο: « Κρήτη Μία Ιστορία: Πέντε Συν Ένας Πολιτισμοί» 
Παραγωγοί απο κάθε γωνιά της Κρήτης παρουσιάζουν τα προϊόντα τους δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν απο κοντά και να γευτούν τα καλούδια της κρητικής γής.
 

Ταυτόχρονα μετους παραγωγούς στην πλατεία ελευθερίας υπαρχει πλούσιο πολιτιστικό  πρόγραμμα απο επώνυμους καλλιτέχνες κάθε βράδυ. 
 
 7 Σεπτεμβριου με τον Γιωργη τον Καραγιωργη και το συγκροτημα του 
8 Σεπτεμβριου με τον Αχιλλεα τον Δραμουντανη και το συγκροτημα του
9 & 10 Σεπτεμβριου Κρητικοι συλλογοι του Ηρακλειου με τα χορευτικα τους.
 Μήνυμα μας είναι : ’’ Κάθε μέρα Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα στο τραπέζι μας”
 
Οι κύριοι στόχοι μας ήταν πάντα:
 
Η ανάδειξη των ελληνικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και την επεξεργασία αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων.
Η τόνωση των συναλλαγών της αγοράς του κλάδου μέσω της άμεσης πώλησης οικονομικών αλλά παράλληλα ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.
Η προβολή της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τροφίμου.
Η πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή μέσα από το εγχείρημα του ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο σε μια απλή έκθεση, αλλά  με το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας και τα παράλληλα events, προσπαθεί να συνδέσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής με την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων που τα παράγουν με την  παρουσίαση των περιοχών της Χώρας μέσα από καλλιτεχνικά- πολιτιστικά γεγονότα και ημερίδες ενημέρωσης.
 
Ευελπιστούμε ότι το κοινό της Κρήτης θα αγκαλιάσει την προσπάθεια μας στην οποία σε καλούμε να δώσεις δυναμικά το παρόν με την συμμετοχή σου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ