ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική σειρά 2016-2017 του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσώστων Ηρακλείου  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας  www.samarites.gr
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσώστων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στελεχώνεται από άνδρες  και γυναίκες    σε  όλη  την Ελλάδα και απαρτίζεται από Εθελοντές Πρώτων Βοηθειών, Ναυαγοσώστες, Διασώστες, Χειριστές Διασωστικών Σκύλων, Εθελοντές Ιατρούς, Εθελοντές Εκπαιδευτές και Ειδικούς Συνεργάτες.


Σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο ενεργή Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ διευρύνει την δράση του μέσω διακρατικών συνεργασιών σε ολόκληρο τον κόσμο.
 Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών  Διασωστών  και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που ξεκινά κάθε Οκτώβριο,  είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης.
 Συνολικά, η βασική εκπαίδευση έχει διάρκεια 15 μήνες, που εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στα Τ.Ε.Π. των δημόσιων νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας και παράλληλα συμμετέχουν και στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (υγειονομικές καλύψεις, αποστολές έρευνας και διάσωσης κ.α.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.
Το Τμήμα Εκπαίδευσης του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας πιστοποιημένο με ISO 9001:2008.


Το  Σώμα  Εθελοντών  Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών  του  Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού,  είναι  η  μοναδική  εθελοντική  διασωστική  δύναμη  στην  χώρα  μας,  αναγνωρισμένη  από  την  Γ.Γ.Π.Π. (με Αριθμό Μητρώου 22/2001),  η  οποία  διαθέτει  οχτώ  διεθνώς  αναγνωρισμένους  φορείς  πιστοποίησης  της  εκπαίδευσης  όλων  των  Εθελοντών  της,  στους  τομείς  Πρώτων  Βοηθειών,  Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής και Εκπαιδευτών
Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, οι Εθελοντές Διασώστες και οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού, εργάζονται καθημερινά σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας σε  πλήθος υπηρεσιών ή αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως:
Κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές έρευνας και διάσωσης.
Κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές αντιμετώπισης καταστροφών.
Υγειονομική κάλυψη σε πάσης φύσεως αθλητικούς αγώνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Εκπαίδευση πολιτών σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών.


Οργάνωση δενδροφυτεύσεων και καθαριότητα των ακτών με υποβρύχιο καθαρισμό.

Συνεργάζονται με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το  Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, την Ελληνική Αστυνομία, τις Λιμενικές Αρχές, τον Ελληνικό Στρατό και  άλλες κρατικές υπηρεσίες σε καταστάσεις ετοιμότητας, κινητοποίησης ή επέμβασης για την  αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων.
Οι Εθελοντές μας, Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες, Ιατροί, Εκπαιδευτές και Ειδικοί Συνεργάτες,  βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες το  χρόνο, 24  ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί, στην  Ελλάδα και στον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες και κατάθεση δικαιολογητικών καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 19:00 – 22:00 στο τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου στην οδό Ρούσσου Χούρδου 7.

Post Top Ad

.............