ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΙΣΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΙΣΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Με τη συμμετοχή -το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου- στο διαγωνιστικό πρόγραμμα σε δύο από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ελλάδας ξεκινά τη διαδρομή στις αίθουσες το ντοκιμαντέρ “Στα Σκοτεινά στην Κρήτη” της Χανιώτισσας δημιουργού Βίκης Αρβελάκη.
Ξεκινώντας από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας το ντοκιμαντέρ συνεχίζει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας” αφηγούμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με τυφλότητα σε μια κοινωνία δομημένη για άτομα που “βλέπουν”.


Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στην Κρήτη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival τον Οκτώβριο.
Τον Μάιο του 2015 διοργανώνεται στο Ηράκλειο μια δράση για μικρούς και μεγάλους, που σκοπό είχε να δώσει εμπειρία στους πολίτες για το πώς τα άτομα με προβλήματα όρασης (χαμηλή όραση – τυφλότητα) αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της καθημερινότητάς τους. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Παγκρήτιο Στάδιο. Εκεί, αφού ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να σκεπάσουν τα μάτια τους με πολύχρωμες κορδέλες ξεκινούσε η εμπειρία “στα σκοτεινά”. Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να υπενθυμίσει τις δυνατότητες που έχουν τα εσωτερικά μας μάτια και ότι η έλλειψη της όρασης δεν είναι εμπόδιο στην πρόοδο του ανθρώπου.
Σκηνοθεσία / Μοντάζ: Βίκη Αρβελάκη.
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σταύρος Παπαδημητρίου / Βασίλης Φλουρής Οργάνωση Παραγωγής: Νικολέττα Φιλίππου Πρωτότυπη Μουσική: Κωνσταντίνος Γκαϊφύλλιας. Παραγωγή: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Post Top Ad

.............