ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΟΚΚΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΟΚΚΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χανίων σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης “Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.φράσεις”.
H έκθεση θα φιλοξενηθεί στον Ναό του Αγίου Ρόκκου, από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.


Η ονειροπόληση της μητέρας για το βρέφος της είναι μία πνευματική κατάσταση δεκτικότητας, μηχανισμός που βοηθά στη δημιουργία σκέψης (Bion, 1962). Η ονειροπόληση του εικαστικού πάνω στα σχέδια ατόμων με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος είναι μία πνευματική κατάσταση που βοηθά στη σύνθεση όψεων της ύπαρξης με έκτυπα ίχνη μέσα στο χρόνο. Το εργαστήριο καλλιτεχνικής δημιουργίας στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων είναι ένας χώρος μνήμης, σύνθεσης και “κρατήματος”: τίποτα δεν πετιέται, όλα ανακυκλώνονται, ανασυντίθενται, κάθε αντικείμενο φέρει την ιστορία του και  κάθε έργο μια υπογραφή.
Μία διαδρομή από ίχνη πάνω στο χαρτί, που φτάνει μέχρι τις προσωπογραφίες, την αποδόμηση, τον κατακερματισμό και την ανασυγκρότηση κάθε έργου, από την αναπαραγωγή μορφών στην Αναγέννηση μέχρι την κατάκτηση της αναπαραστατικής ικανότητας. Μία διαδρομή με σκοπό τη συνάντησή μας με τις ικανότητες ατόμων που φέρουν βαρύτατες διαγνώσεις και αποκλείοντάς τα από τους δημιουργικούς και ζωτικούς πυρήνες της ζωής, αγνοούμε την ύπαρξη τους.


Υπάρχουμε γιατί κάποιος μας νοηματοδοτεί. Στο τέλος αυτής της έκθεσης κανείς δεν θα βρίσκεται σε αναζήτηση νοήματος. Στα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης, στις πιο σκοτεινές και ανοίκειες πτυχές της, εκεί, ο θεατής, ως άλλος αρχαιολόγος, μέσα από το ζωντανό βλέμμα του θα φέρει στο φως την πιο αρχέγονη ανάγκη μας, την ανάγκη για ύπαρξη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ., ενώ η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή καθημερινά από τις 6μ.μ. – 10μ.μ., καθώς επίσης, Τρίτη και Πέμπτη το πρωί, από τις 9:30μ.μ. – 12μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............