3η ΕΚΘΕΣΗ ΓΗ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

3η ΕΚΘΕΣΗ ΓΗ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

​Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Περάματος σας καλεί να επισκεφθείτε την 3η Έκθεση «Γη Μυλοποτάμου» που οργανώνει με πρωτοβουλία του στις 12,13 και 14 Αυγούστου έχοντας την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου.
Ελάτε στο Πέραμα να γνωρίσετε από κοντά μια συλλογική εικόνα του Μυλοποτάμου, όπου η τέχνη και ο πολιτισμός συναντούν την παράδοση και την δημιουργία.
Πολιτιστικοί σύλλογοι, καλλιτέχνες και παραγωγοί δίνουν και αυτό το καλοκαίρι ένα σημαντικό ραντεβού στις όχθες του Γεροπόταμου, στην καρδιά της επαρχίας μας, στο Πέραμα, με απώτερο στόχο να προβάλουν τον τόπο μας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Να δώσουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν εκείνη τη διαδρομή που θα τους οδηγήσει σε κάθε γωνιά του Μυλοποτάμου, θα χαρούν τα όμορφα χωριά και τη φύση του, θα γευτούν τα τοπικά προϊόντα, θα θαυμάσουν τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Γη Μυλοποτάμου» έχει ως έξης:
Παρασκευή 12 Αυγούστου:
19:00 Εγκαίνια-αγιασμός. 19:30 Ομιλία με θέμα «Τα βότανα της Κρήτης» - Παρουσίαση Κρητικών βοτάνων, από τον κο Κάββαλο Εμμανουήλ, ιδιοκτήτη της εταιρείας “Cretan Herbs”. 20:30 Παρουσίαση κατασκευής παραδοσιακών κρητικών στιβανιών από τον κο Νίκο Χαρίση. 21.30 Συναυλία με το Βασίλη Σκουλά.
Σάββατο 13 Αυγούστου:
19:30 Παρουσίαση με θέμα «Ο κόσμος μας και οι μέλισσες» - Πληροφορίες για τη συγκομιδή και επεξεργασία μελιού από τον κο Μπιρλιράκη Νικόλαο (πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης). 20:30 Παρουσίαση – ομιλία «Συγκομιδή, επεξεργασία και ιδιότητες του αλάδανου» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σισσών. 21.30 Συναυλία «Οι alma Libre στο bar το Ναυάγιο».
Κυριακή 14 Αυγούστου:
19:30 Παρασκευή παραδοσιακού εδέσματος (σταφύλι - γλυκό του κουταλιού) από τον
Πολιτιστικό Σύλλογο Αλόιδων. 20:30 «Το σταμναγκάθι στην διατροφή». Το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής δίνει πληροφορίες και παρασκευάζει σχετικό παραδοσιακό φαγητό.
21.30 Παρουσίαση κρητικών χορών από τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα των σχολών χορού του Μυλοποτάμου.

3η ΕΚΘΕΣΗ ΓΗ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Post Top Ad

.............