ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΑΥΚΕΙΑ 2016 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΥΡΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΑΥΚΕΙΑ 2016 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΥΡΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μια σειρά από αξιόλογες και ιδιαίτερα προσεγμένες  εκδηλώσεις οργανώνει και φέτος  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα με  τον γενικό τίτλο «ΡΑΥΚΕΙΑ 2016»   από 31 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου  .
Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών, με πλούσιες θεματικές ενότητες για μικρούς και μεγάλους, είναι η πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή του Αγίου Μύρωνα , η διάσωση του παραδοσιακού πολιτισμού και η διατήρηση του και κάθε χρόνο συγκεντρώνουν όχι μόνο ντόπιους αλλά και πλήθος επισκεπτών.

Οι εκδηλώσεις και φέτος καλύπτουν  ένα ευρύτατο πολιτιστικό φάσμα  που αφορά σε Κρητικά γλέντια , με κορυφαίο το παραδοσιακό διήμερο πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα τον «14ο Ραύκειο δρόμο» Επίσης περιλαμβάνουν ,αφιέρωμα στον Ερωτοκριτο και την Αρετούσα .παραστάσεις θεάτρου και Καραγκιόζη , Ελληνικό Κινηματογράφο αθλοπαιδιές , βόλτες με άμαξα και άλογα ενώ θα δοθεί η ευκαιρία  το απόγευμα της Τετάρτης για επίσκεψη ξενάγηση  στο εμβληματικό ρολόι της κωμόπολης .

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την  Κυριακή 31 Ιουλίου στις 20:30 το βράδυ στο μαγευτικό άλσος του Χριστού με Αγιασμό , και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων απ τις γυναίκες  του Αγίου Μύρωνα και στη συνέχεια  θα ακολουθήσει Κρητικό γλέντι με τον Μιλτιάδη Βαρουχάκη ,Γιώργο Μπικάκη,  Δημήτρη Γουβανάκη  &  Μανώλη Κριτσωτάκη ενώ θα προηγηθεί η αναβίωση της παραδοσιακής καντάδας στις γειτονιές με συνάντηση στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μύρωνα  στις 19:00

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 3 Αυγούστου  στις 6 το απόγευμα με τον καθιερωμένο εδώ και  14  χρόνια  «Ραύκειο δρόμο».

Παράλληλα θα προσφέρεται για επίσκεψη παρατήρηση  το εμβληματικό ρολόι της κωμόπολης με την ξενάγηση  του Θεμιστοκλή Ανωγειανάκη.


Την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 20:30 στο Άλσος του Χριστού η βραδιά είναι  αφιερωμένη στον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα"   με ιστορία-αφήγηση- τραγούδι.

Παρουσιαστής θα είναι ο  Γιώργος Βιτώρος ενώ  Ιστορική αναδρομή-αφήγηση θα γίνει  από την Ειρήνη-Μαρία Φασιάνη Φιλόλογο Μεταπτυχιακές σπουδές στο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 17:00 το απόγευμα  στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μύρωνα  θα δοθεί η ευκαιρία για βόλτες με άμαξες και άλογα .

Το Σάββατο  6 Αυγούστου στις  21:00  το βράδυ στο άλσος του Χριστού θα δοθεί θεατρική παράσταση «Καλησπερίζω το στενό»   από το Θεατρικό εργαστήρι Ζαρού.

Οι εκδηλώσεις για τα ΡΑΥΚΕΙΑ 2016 ολοκληρώνονται το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου και με αφορμή την εορτή του πολιούχου Αγίου Μύρωνα οργανώνεται διήμερο γλέντι στην πλατεία της κωμόπολης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο .

Ειδικότερα την Κυριακή   7 Αυγούστου στο παραδοσιακό πανηγύρι  στην πλατεία του Αγίου Μύρωνα θα παίξει το συγκρότημα του Νεκτάριου Σαμόλη και θα χορέψει ι το παιδικό Κρητικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου .

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται τη  Δευτέρα   8 Αυγούστου ανήμερα της εορτής του Αγίου Μύρωνα με γλέντι στην πλατεία με το συγκρότημα του Γιώργου Φασουλά και Κώστα Καλλέργη .

Όλες οι εκδηλώσεις ΡΑΥΚΕΙΑ 2016 είναι με ελεύθερη είσοδο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΑΥΚΕΙΑ 2016 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΥΡΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Post Top Ad

.............