ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΒΟΥΖΟΥΝΕΡΑΚΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ OSTRIA ΑΠΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΒΟΥΖΟΥΝΕΡΑΚΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ OSTRIA ΑΠΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ατομική Έκθεση Γλυπτικής του Μιχάλη Βουζουνεράκη στη σειρά «Reflections» φιλοξενείται από 08/07/2016 έως 30/09/2016 στο ξενοδοχείο Ostria Resort & Spa Ιεράπετρας.

Ο Ιστορικός Τέχνης Χρυσοβαλάντης Στειακάκης, που έχει την επιμέλεια της έκθεσης, γράφει:

«Κινούμενος σε απόλυτα αφαιρετικές διαδρομές, ο Μιχάλης Βουζουνεράκης παρουσιάζει 18 μοντερνιστικά, βιολογικών διαστάσεων, γλυπτά εν είδει στοχασμού που καταγράφει την έως τώρα πλαστική του πορεία.Με έκδηλο το ενδιαφέρον του για την οργανική ύλη, αξιοποιεί τη διαφορετικότητα της υφής και πειραματίζεται με μεικτές τεχνικές, όπου το μάρμαρο και η πέτρα επενδύονται αρμονικά με φύλλα χρυσού. Έτσι, δίνει μινιμαλιστικές συνθέσεις όπου το ρεαλιστικό συγχωνεύεται με το σχηματικό και το τελικό αποτέλεσμα επιφορτίζεται με ένα συμβολικό νόημα.

Η μανιέρα που υιοθετεί, στηριζόμενος σε αρχιτεκτονικής λογικής και αυστηρότητας κυλινδρικές δομές, του επιτρέπει να προχωρήσει σε πλαστικές διατυπώσεις όπου οι καμπύλες φόρμες και η αίσθηση της γεωμετρίας σηματοδοτούν την υφολογία του η οποία αναδύεται μέσα από τις δυναμικές – κυβιστικές, φουτουριστικές και κονστρουκτιβιστικές – γραμμές της πρωτοπορίας των αρχών του 20ού αιώνα. Ως αποτέλεσμα, οι μορφές που φιλοτεχνεί – ακόμη και οι πιο αντικειμενικά αναγνωρίσιμες – είναι αφηρημένα ρυθμικά και έντονα εκφραστικά συμπλέγματα τα οποία προχωρούν σε μια κατάκτηση του χώρου με άξονες -κατευθύνσεις και καμπύλες- παραβολές μέσα από το εκλεκτικιστικών τάσεων λεξιλόγιό του».


ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΒΟΥΖΟΥΝΕΡΑΚΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ OSTRIA  ΑΠΟ 8  ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Post Top Ad

.............