ΤΑ ΠΑΓΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΡΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΣΑΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΠΑΓΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΡΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΣΑΝ


Μία παιγνιδοθήκη με «Παιγνίδια του Κόσμου» διαθέτει πλέον το ΚΕ.Σ.Α.Ν. - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου.
Η παιγνιδοθήκη αυτή δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των στελεχών του ΚΕΣΑΝ, εκπαιδευτικών - συνεργατών και της Γαλλικής οργάνωσης Kaloumba που προχώρησαν στην κατασκευή παραδοσιακών παιγνιδιών, τα οποία στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να δανείσουν σε σχολεία ή άλλους φορείς, με δεδομένο ότι το παιχνίδι συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση αξιών όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία και το πέρασμα από την ατομική στη συλλογική δράση.


Έτσι τώρα όλη αυτή η υποδομή, που έχει σχέση με τη διαδικασία κατασκευής των παιγνιδιών αλλά και τα ήδη υπάρχοντα παιγνίδια, και αποτελεί μία δράση χαράς και εκπαίδευσης, το ΚΕΣΑΝ  καλεί  όσους φορείς ενδιαφέρονται να μοιραστούν αυτή την εμπειρία με μόνο στόχο την ανάδειξη του παιχνιδιού ως μέσω κοινωνικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης.
Παράλληλα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής προγραμματίζει την οργανωμένη παρουσίαση των «Παιγνιδιών του Κόσμου»  στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου  ενώ τα παιγνίδια είναι στη διάθεση φορέων που επιθυμούν. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810313222.


  
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ