ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟ - ΣΕΛΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟ - ΣΕΛΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΝ


Στην τελική ευθεία μπαίνει η προσπάθεια για την πολιτιστική ανάδειξη και αξιοποίηση του ενετικού φρουρίου «Καστέλο – Σέλινο» στην περιοχή της Παλαιόχωρας.
Παρουσία του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, υπογράφηκε η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της περιφέρειας και του δήμου Κανδάνου – Σελίνου.
«Το συγκεκριμένο έργο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αναδεικνύει την περιοχή, προβάλλοντας τον πολιτισμό κάτι που επιτυγχάνεται με την συνεργασία του υπουργείου πολιτισμού, της περιφέρειας και του δήμου» δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης Κρήτης.


Το αντικείμενο της σύμβασης, κόστους 90.000 ευρώ, περιλαμβάνει τη συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί παλαιότερα από την 28η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων την καταγραφή, συντήρηση και φωτογράφιση των κεραµικών και άλλων αντικειμένων που θα προκύψουν από την παρούσα δραστηριότητα αλλά και αυτών που ήδη έχουν αποκαλυφθεί.
Παράλληλα θα γίνει αποτύπωση και σχεδίαση της ανασκαφής.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα της θέσης του φρουρίου, καθώς και του οικισμού γενικότερα της Παλαιόχωρας, την περίοδο της Ενετοκρατίας. Ταυτόχρονα, θα προβληθεί ο πολιτισμός της περιοχής καθώς και θα αξιοποιηθεί τουριστικά ο χώρος.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Post Top Ad

.............