ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΚΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΚΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ


Η καθιερωμένη καλοκαιρινή γιορτή κόκορα πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καληδονίας του Δήμου Πλατανιά.
H εκδήλωση διοργανώθηκε από τον δραστήριο Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών “η Αγία Ειρήνη”, προσελκύοντας και φέτος αρκετό κόσμο που απόλαυσε τη γαστρονομική νοστιμιά μίας συνταγής που επιμελήθηκαν οι άξιες νοικοκυρές του Συλλόγου. Μαζί με τον κρασάτο κόκορα είχε την τιμητική του και το κρητικό παξιμάδι που παρασκευάζει ο φούρνος του όμορφου χωριού.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο αθλητικός χορευτικός σύλλογος “Πελασγοί” και το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα του Νίκου Μπαλωμενάκη στη λύρα, Λευτέρη Αποστολάκη και Χρήστου Χλιαουτάκη στα λαούτα, Λευτέρη Κουκουράκη στα κρουστά και Μπάμπη Ανδρεαδάκη στην κιθάρα.
Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ρούλα Χατζηδάκη καλωσόρισε τον κόσμο λέγοντας «αυτή τη γιορτή με τον κρασάτο κόκορα και το κρητικό παξιμάδι που καθιερώσαμε τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται φέτος για 4η χρονιά, αφού πέρυσι λόγω των εκλογών ακυρώθηκε καθόσον το σχολείο λειτουργούσε ως εκλογικό κέντρο. Οι γυναίκες του χωριού συνεχίζουν τις δραστηριότητες με επιτυχία έχοντας πολλούς υποστηρικτές απ’ όλη την περιοχή, αλλά και τον Δήμο Πλατανιά.
Το χωριό μας ήταν και παραμένει όμορφο και προοδεύει χάρη στην αγάπη που έχουμε μεταξύ μας όλοι οι χωριανοί».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ