ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΘΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΩΝΙΩΝ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΘΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΩΝΙΩΝ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών Μαλεβιζίου, η Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το 3ο Θερινό Σχολείο Αρχαιολογικής Εθνογραφίας διοργανώνουν την περιήγηση «Στα μονοπάθια του χρόνου: περπατώντας στις Γωνιές» αύριο Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 στις 17:00μμ με σημείο συνάντησης το άγαλμα του Βλάχου στην είσοδο του χωριού Γωνιές. 


Οι επισκέπτες θα μεταφερθούν με αυτοκίνητα των διοργανωτών στον παλιό Νερόμυλο στην κοιλάδα του Σκλαβόκαμπου, από όπου θα ξεκινήσουμε τον περίπατό μας για να καταλήξουμε στο Σχολείο των Γωνιών. Πρόκειται για μια εύκολη περιπατητική διαδρομή 3 km που διαρκεί 1,5 - 2 ώρες. Κατά την περιήγηση στο μονοπάτι οι επισκέπτες θα συναντήσουν 20 σημεία ενδιαφέροντος. Στους επισκέπτες θα διανεμηθεί βιβλιαράκι-οδηγός με πληροφορίες για το κάθε σημείο. Ο Οδηγός έχει φτιάχτεί από τους φοιτητές του 3ου Θερινού Σχολείου Αρχαιολογικής Εθνογραφίας με την πολύτιμη βοήθεια των ντόπιων κατοίκων μέσω των συνεντεύξεων που πρόθυμα μας παραχώρησαν. 
Στο σχολείο του χωριού θα είναι ανοιχτό από τις 15.00μμ το «αργαστήρι» που στήθηκε παράλληλα με το Θερινό Σχολείο, με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου ανταλλαγής γνώσεων και πρακτικών σχετικά με την μακρά παράδοση της υφαντικής στις Γωνιές. Η λειτουργία του εργαστηρίου θα ολοκληρωθεί με τα «ξυφαντίκια» του υφαντού που φτιάχτηκε με τη συμμετοχή πολλών Γωνιανών υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Αλέκας Καραβέλα. 
Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα μικρό κέρασμα για τους καλεσμένους μας.
ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΘΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΩΝΙΩΝ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

Post Top Ad

.............