9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το 9ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας θα πραγματοποιηθεί από 5 έως και 21 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει 2 διαφορετικές θεματικές ενότητες
Για 9η συνεχόμενη χρονιά η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κισσάμου συνεχίζει την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού, των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και τον τοπικών προϊόντων μέσω του θεσμού του φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας.
Το 9ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας θα πραγματοποιηθεί από 5 έως και 21 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει 2 διαφορετικές θεματικές ενότητες οι οποίες αναλυτικά θα είναι:

Από 5 έως και 13 Αυγούστου – Ημέρες γευσιγνωσίας
Παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα (τυρί, μέλι, λάδι κ.α.) από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτόγεννη τομέα οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό παρουσιάζοντας την παράδοση, την γεύση και την μοναδικότητα των Κρητικών προϊόντων.

Από 14 έως και 21 Αυγούστου – Ημέρες Δημιουργίας
Η τέχνη της χειροποίητης δημιουργίας αποτελούσε και αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα ξεχωριστό κομμάτι μοναδικό και ιδιαίτερο. Εκθέτες από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, την τέχνη τους και την φιλοσοφία τους.

          Ταυτόχρονα και στα 2 κομμάτια της έκθεσης, η μουσικοχορευτική παράδοση θα παρουσιαστεί από συλλόγους της περιοχής και όχι μόνο, θα ανταλλάξουμε ιδέες και εικόνες, ώστε να παρουσιαστεί στον επισκέπτη μια πραγματική εικόνα της κουλτούρας μας με την φιλοξενία να αποτελεί το κύριο στοιχείο αυτής. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι ταυτόχρονα με τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν συγκεκριμένα κομμάτια της κουλτούρας μας όπως  το ράψιμο μιας παραδοσιακής Κρητικής στολής, η δημιουργία εδεσμάτων με την χρήση αποκλειστικά και μόνο παραδοσιακών προϊόντων και άλλα. 
Πολλά ονόματα επωνύμων καλλιτεχνιών θα περάσουν απο το φεστιβάλ τον Αύγουστο , οπως ( 18 Αυγούστου Μανώλης Κονταρος , 8 Αυγούστου αφοι Στρατακηδες , Αντώνης Μαρτσας , Γιώργης Καραγιωργης κ.α. ) Σε ενα πολύ πλούσιο πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί σε λίγες ήμερες
 
Το φεστιβάλ θα έχει τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη από πολλά ΜΜΕ 
 
Το Φεστιβάλ Θα ανοίγει στις 6 το απόγευμα εως και τις 12 το βράδυ , η είσοδος είναι πάντα ελεύθερη.
 
 

   Πληροφοριες συμμετοχες στα τηλεφωνα
·       Δημος Κισσαμου
·       Μαρακακη Βικη   28223.40222
·       Δερουκακης Μανωλης 6982.868811
·       Αθητακης Γιαννης  6942.615250 

9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Post Top Ad

.............