ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το φεστιβάλ κλασσικής μουσικής στον Μακρυγιαλό , στη Σητεία της Κρήτης, που έγινε θεσμός τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών και η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας, επιστρέφει δυναμικά με μια σειρά σπουδαίων καλοκαιρινών κονσέρτων στις 24, 25 και 26 Ιουνίου.

Μερικοί από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες κλασικής μουσικής από όλο τον κόσμο, θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Casa dei Mezzo, για να παρουσιάσουν σημαντικά έργα των Schumman, Schubert, Sibelius και Richard Strauss. 

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί η συμμετοχή της mezzo-soprano (μεσόφωνος) Hege Høisaeter, η οποία θα ερμηνεύσει το Wesendonk Lieder  του Wagner's με τη συνοδεία του πιανίστα Tarek Al-Shubbak.
Στο Casa dei Mezzo συμμετέχουν κάθε χρόνιο σημαντικοί πιανίστες, παγκοσμίου φήμης και έτσι φέτος θα απολαύσουμε τους Amit Yahav και Simon Watterton σε έργα των Chopin, Liszt, Medtner και Schubert.

Ο διακεκριμένος Πολωνός βιολονίστας Janusz Wawrowski, θα παίξει έργα των Bartok, Paderewski, Paganini and Sarasate, 

Επίσης ο βαρύτονος Hubert Wild θα ερμηνεύσει κομμάτια των Brahms, Schubert και Schumann και η σοπράνο Bogumila Wawrowska έργα των Dvorak, Lehar, Rachmaninov και Robert Stolz.

Το Casa dei Mezzo, ανακοινώνει επίσης ότι τον Ιούλιο θα φιλοξενήσει για περίοδο δέκα ημερών,  ένα πρόγραμμα διδασκαλίας από το LidalNorth Opera, για όσους καλλιτέχνες επιθυμούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις και τις ικανότητές τους. 

Τέλος αποτελεί μεγάλη μας τιμή, η συμμετοχή της εξέχουσας Νορβηγίδας μέτζο σοπράνο Anne Gjevang η οποία θα ερμηνεύσει το σπουδαίο έργο του Mozart «Idomeneo-re di Creta».

Χορηγός του Casa Dei Mezzo είναι το «The White Houses of Crete», ενώ βασικοί υποστηρικτές είναι η Νορβηγική Πρεσβεία, το Νορβηγικό Ινστιτούτο της Αθήνας και το Euroradio. 
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο: www.casadeimezzo.com


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

Post Top Ad

.............